Print

Recept: Taughetti met biefreepjes en teriyaki saus

Dit wokgerecht heeft een Japans tintje en de taughe dient als vervanger voor noodles. Om je stokjes bij op te eten, zo lekker! Maak zelf eenvoudig deze low carb en glutenvrije taughetti met biefreepjes en teriyakisaus

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 200250 gram biefstuk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 200 gr sugarsnaps
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr tauge
  • Teriyaki saus
  • (sesam)olie
  • peper & zout

Extra: Wok, wokarang of hapjespan

Instructions

  1. Dep de biefstuk droog, met een stuk keukenpapier en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd vervolgens in grove blokjes. Snijd de uiteindes van de sugarsnaps en verwijder de ‘draad’. Was de broccoli en snijd in kleine hapklare roosjes.
  2. Verhit een scheut (sesam)olie in de wok, op hoog vuur. Bak hierin de biefstuk reepjes rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 1 minuut.  Vervolgens voeg je de sugarsnaps en broccoliroosjes toe en bak deze rondom aan gedurende 2 minuten.
  3. Schenk een scheut teriyakisaus toe en roerbak deze kort mee om op te warmen. Voeg tot slot de tauge toe en wok gedurende 2 minuten om deze beetgaar te maken. Breng op smaak met zout & peper en serveer de taughetti met biefreepjes in Teriyakisaus direct.

Eet smakelijk!

Notes

Tip:  je kunt eventueel dit gerecht nog bestrooien met wat sesamzaadjes die kort aangebakken zijn in een koekenpan. Dit geeft nog meer een typisch Japanse smaak.