Print

Recept: Taughetti met biefreepjes en teriyaki saus

taughetti met biefreepjes
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 200250 gram biefstuk,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 gele paprika,
  • 200 gram sugarsnaps,
  • 400 gram broccoli,
  • 100 gram tauge,
  • Teriyakisaus, bijvoorbeeld Kikkoman,
  • (sesam)olie,
  • peper & zout.

Extra: Wok of hapjespan.

Instructions

  1. Dep de biefstuk droog, met een stuk keukenpapier en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd vervolgens in grove blokjes. Snijd de uiteindes van de sugarsnaps en verwijder de ‘draad’. Was de broccoli en snijd in kleine hapklare roosjes.
  2. Verhit een scheut (sesam)olie in de wok, op hoog vuur. Bak hierin de biefstuk reepjes rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 1 minuut.  Vervolgens voeg je de sugarsnaps en broccoliroosjes toe en bak deze rondom aan gedurende 2 minuten.
  3. Schenk een scheut teriyakisaus toe en roerbak deze kort mee om op te warmen. Voeg tot slot de tauge toe en wok gedurende 2 minuten om deze beetgaar te maken. Breng op smaak met zout & peper en serveer de taughetti met biefreepjes in Teriyakisaus direct.

Notes

Tip:  je kunt eventueel dit gerecht nog bestrooien met wat sesamzaadjes die kort aangebakken zijn in een koekenpan. Dit geeft nog meer een typisch Japanse smaak.