• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Courgetti met tonijn (pasta gemaakt van courgette)

Courgetti met tonijn (pasta gemaakt van courgette)

3 juli 2014 Door Betina Oostveen 19 Reacties

Spaghetti met tonijn wordt gewoonweg 100% verantwoorde courgetti met tonijn! Want je kunt heel eenvoudig je pasta’s gemaakt van bloem, gaan vervangen door dunne reepjes courgette.

Wat is Courgetti?

Het ziet er inderdaad uit als spaghetti, maar het is dus gemaakt van 100% groente. Nu kan iedereen thuis zelf pasta maken maar dan gluten-, tarwe- en eivrij. Het enige dat je hier voor nodig hebt is een julienne rasp of julienne snijder.  Oh ja .. en een courgette, vandaar ook de naam courgetti! En omdat ik ook een keer per week vis probeer te eten maak ik regelmatig deze courgetti met tonijn en tomaat. Die is echt zo ontzettend lekker! Een ding scheelt: die courgettelinten hoef je slechts heel kort aan te bakken dus courgetti recepten zet je ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Gezond en snel dus!

recept courgetti met tonijn © bettyskitchen

Courgette alternatief voor pasta

Heb je vaak last van je buik tijdens of na het consumeren van pasta, dan kan het misschien helpen om eens een tijdje glutenvrij te eten. Zeker als je ook last hebt van andere voedselallergieën, (zoals bijv. koemelk,) dan kun je ook een beetje overgevoelig worden voor de gluten in o.a. pasta. Ik heb dit afgelopen jaar aan de levende lijve ondervonden en merkte dat ik na ruim 3 maanden strikt glutenvrij eten, nu gerust een keertje een broodje of pasta kan eten zonder verstrekkende gevolgen. En voor al die andere dagen maak ik courgetti in plaats van spaghetti. Deze courgetti met tonijn is dan ook een terugkomende favoriet op ons menu.

recept courgetti met tonijn © bettyskitchen

Courgetti met tonijn en meer

Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Op deze site vind je niet alleen het recept voor deze courgetti met tonijn maar meer van dit soort pasta alternatieven! Probeer dan ook eens deze Taughetti met Bolognesesaus of ga voor een courgetti pasta met worst! Tegenwoordig vind je overigens ook heerlijke pasta’s van bijvoorbeeld linzen in de schappen. Maar zelf courgetti maken is een fluitje van een cent en in slechts een paar minuten klaar! Check hier overigens nog veel meer lekkere courgetti recepten op een rijtje!


Print

Recept: Courgetti met tonijn

recept courgetti met tonijn © bettyskitchen
Print Recipe

Maak eens spaghetti pasta gemaakt van 100% courgette! Met een spirelli of dunschillen maak een eenvoudig courgetti en met tonijn en tomaten maak je zo een verukkelijk gerecht. Niet alleen low carb, maar dus ook nog eens glutenvrij. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine courgettes,
  • 1 grote rode ui (of 2 kleintjes)
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2–3 (roma) tomaten,
  • 1  groot blik tonijn , op water (circa 180–200 gram),
  • olijfolie,
  • peper en zout,
  • paar takjes verse oregano (of 1/2 theelepel gedroogde kruiden),
  • evt. wat geraspte Pecorino kaas.

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra:

  • Wokpan,
  • julienne rasp,( bijvoorbeeld: deze raspen via Bol.com, of deze spiraalsnijder)

 

 

Instructions

  1. Was de courgette en schil 4 zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je prachtige dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Zet de courgetti daarna apart.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Was de tomaten, verwijder de zaadjes, en snijd in blokjes.  Open het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af.
  3. Verhit een scheutje olie in de wokpan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, todat deze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Het zal een beetje gaan pruttelen, maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de tonijn + een beetje water uit het blik erbij, en roer nog een keer goed om. Voeg de courgetti toe en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
  4. Breng de courgetti op smaak met peper, zout en de oregano, roer nog een laatste keer door en serveer er eventueel een beetje geraspte Pecorino bovenop.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept courgetti met tonijn © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze courgetti met tonijn wilt gaan maken!

Category: Pasta Recepten, Vis Recepten Tags: courgette, courgetti, detox recepten, Glutenvrij, keto, knoflook, Low Carb, tomaten, tonijn, ui, Vis, Voedselzandloper, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Juni 2014
Volgend bericht: Restaurant NIVEN* in Rijswijk »

Lees Interacties

Reacties

  1. Annemarie Verweij

    5 juli 2014 om 8:11 pm

    Hoi Betina ,
    Vandaag je courghetti met tonijn gemaakt en gegeten,
    Was lekker en voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 juli 2014 om 4:01 pm

      Hi Annemarie,
      Dat vind ik leuk om te horen. En vond je ook dat je op deze manier helemaal geen pasta mist gemaakt van bloem?
      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
      • Annemarie

        12 juli 2014 om 11:08 am

        Hoi Betty,
        Miste de pasta totaal niet, grappig zeg.
        Er is veel meer mogelijk met eten dan ik ooit dacht.
        Het is iedere keer weer leuk om wat nieuws te proberen.
        Ga zo door, kunnen wij genieten van je recepten!

      • Betina Oostveen

        15 juli 2014 om 3:04 pm

        Dank je wel, en jij geniet er ook zeker van!
        groetjes,
        Betty

  2. Carla Copier

    20 november 2014 om 7:40 pm

    Hallo Betty
    Vanavond heb ik dit gemaakt, en wat was het heerlijk.
    Dank je wel voor je recept.
    groetjes Carla

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 november 2014 om 10:03 am

      Hi Carla,
      graag gedaan, en ik ben blij dat je er van genoten hebt!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Kaatje

    22 juni 2016 om 1:47 pm

    helemaal lekker, heb voor de extra pit nog een rood pepertje doorheen gegooid.. en pijnboompitjes

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 juni 2016 om 10:32 am

      Bedankt voor de tip! Dat klinkt erg lekker namelijk!

      Beantwoorden
  4. Rik

    14 juli 2017 om 7:57 pm

    Wij hebben het ook gemaakt met courgette uit eigen tuin. Heerlijk!!
    Aanrader voor de volgende keer!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 juli 2017 om 5:58 pm

      Goed om te horen! Ben blij dat het lekker gesmaakt heeft 😉

      Beantwoorden
  5. Tessa

    6 september 2017 om 8:22 pm

    Ik vraag me iets af; zou dit ook als lunch kunnen? Ik ben courgetti recepten aan het uitproberen en een ander recept zei dat je het ook rauw kunt eten, dus alles rauw? Of is gekookt koud ook lekker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 september 2017 om 3:51 pm

      Uiteraard kan dat 🙂
      Rauw is echter een persoonlijke voorkeur, het zou kunnen, maar ik vind dat bijvoorbeeld niet zo heel erg lekker. Gebakken en afgekoeld daarentegen vind ik dan wel prima!

      Beantwoorden
  6. José

    16 september 2017 om 8:00 pm

    Heerlijk!
    Er is alleen een maar…..ik heb nog zo’n trek! En ik wil niet gaan snacken ….
    Een volgende keer wordt het een gang van een meer-gangen maaltijd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 september 2017 om 9:21 am

      haha Jose! Wat leuk om te horen. Je kunt aan het einde ook nog wat blokjes avocado toevoegen. Of wok aan het begin wat stukjes champignons mee, voor mee vulling.
      Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
  7. Enitnaira

    16 november 2017 om 9:29 am

    Als je buikpijn hebt na het eten van pasta, kan het ook aan de harde tarwe liggen ipv gluten. Ik ben overgegaan op speltpasta en geen centje pijn meer.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 november 2017 om 4:40 pm

      Bedankt voor de tip! Ik ben ook inderdaad een van die mensen die aanzienlijk minder last heeft van spelt, ipv harde granen!

      Beantwoorden
  8. Lieke

    1 september 2018 om 6:08 pm

    Hoelang kan je dit bewaren in de koelkast? Heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 september 2018 om 5:15 pm

      Hi Lieke,
      goed om te horen? Eigenlijk zoals je altijd je avondeten bewaard: Goed af laten koelen, op het aanrecht. Daarna in een hersluitbaar bakje stoppen en in de koelkast zetten. Max 2 dagen hoor!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 10x een lekker courgetti recept - Focus on Foodies schreef:
    18 augustus 2020 om 11:59 am

    […] 1. Courgetti met tonijn […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in