• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Taco met zoete aardappel

Taco met zoete aardappel

7 oktober 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Dit overheerlijke taco gerecht is vegetarisch en bevat lekker veel groenten. Geïnspireerd door Netflix maakten wij thuis ook deze taco’s met zoete aardappel. Zo lekker dat wij hem ook wel met jullie moesten delen!

Taco met zoete aardappel uit Los Angeles!

Er zijn zoveel leuke food series op Netflix te vinden, waar elke foodie nog een beetje van opsteekt of allereerst weer een lekkere trek mee aanwakkert! Zoals bijvoorbeeld de Netflix series ‘Las Cronicas Del Taco‘ In aflevering nr. 6 over de tacos guisado komt een Amerikaanse ondernemer aan het woord en die deelt het geheim voor zijn taco’s met zoete aardappel! Na het zien ervan zaten manlief en ik meteen te watertanden dus besloten om deze thuis ook direct na te maken! Het resultaat van deze ‘taco de camotes‘ vind je hieronder! TIP: Check hier nog meer overheerlijke recepten met zoete aardappel!


Heb je deze al in huis?


recept met zoete aardappel en feta © bettyskitchen.nl

Vegetarische TexMex recept

Wij waren een beetje sceptisch, maar wat blijkt… deze vegetarische taco met zoete aardappel is een geweldig recept! Een tikkeltje zoet, een tikkeltje hartig en met een beetje pit! Nog zo’n lekker vegetarisch Tex Mex recept zijn deze fajita’s met halloumi! Hou jij liever van vlees op je taco’s? Check dan hier bijvoorbeeld het recept voor TexMex BBQ Beef brisket en de Taco’s al Pastor die overigens ook een hele aflevering aan gewijd wordt in de Netflix series ‘La cronicas del taco‘ . Check hier overigens een compleet Mexicaans weekmenu!


Print

Recept: Taco met zoete aardappel

recept met zoete aardappel en feta © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit taco gerecht is vegetarisch en bevat lekker veel groenten. Geïnspireerd door Netflix maakten wij thuis ook deze taco’s met zoete aardappel, amandelsalsa, fetakaas en gefrituurde mais! Deze taco met zoete aardappel wordt ook wel ‘tacos de camotes’ genoemd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Vegetarische hoofdgerechten
  • Cuisine: TexMex keuken

Ingredients

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 klein blikje maiskorrels (ca 70 gram)
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 el tijm blaadjes
  • 100 gram feta kaas
  • 2 bosui
  • 8 Medium grote soft taco’s (mais tortilla’s)
  • olijf- of zonnebloemolie

Voor de amandel salsa:

  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 jalapeno
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 40 gram amandelen
  • 1 el balsamico azijn
  • 100 ml water

Instructions

  1. Schil de aardappels en halveer ze. Breng aan de kook in ruim water gedurende 10 minuten en giet daarna af. Laat uitdampen.
  2. Verwarm ca 1 cm olie in een klein pannetje en frituur hierin de maiskorrels gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Maak vervolgens de amandelsalsa: Verwijder de zaadjes van de tomaten en stop het vruchtvlees in een blender of keukenmachine. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en pepers en stop ook in de blender. Voeg de zonnebloemolie, amandelen, balsamico en water toe en laat het geheel draaien tot je een mooie oranje, dikke salsa hebt. Schep in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. (NB tot hier kun je de stappen ook gerust een dag van tevoren voorbereiden.)
  4. Snijd de voorgekookte aardappels in dikke plakken. Verhit een scheutje olie en de roomboter in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappels rondom aan en beetje goudbruin. Breng op smaak met de tijm, peper & zout.
  5. Verwarm ondertussen ook de taco’s in de oven/magnetron/koekenpan. Schep de gebakken zoete aardappel hierop, verkruimel de fetakaas er overheen en top af met de gefrituurde mais en bieslook/bosui. 
  6. Geef de amandelsalsa er apart bij, zodat iedereen deze zelf naar smaak (en pittigheid) kan toevoegen.

Buen Provecho! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog salsa over? Stop in een schoongemaakte jampot en bewaar max. 2 weken in de koelkast. Lekker voor bij een andere Tex Mex maaltijd.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept met zoete aardappel en feta © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met zoete aardappel wilt gaan maken!

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: amandelen, balsamico azijn, feta, mais, Paprika, spaanse peper, Tex Mex keuken, tomaten, tortilla, vegetarisch, wraps, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Croissants met Oreo’s en chocolade (video)
Volgend bericht: Brasserie 1434 in Purmerend »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Meldingen