• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Speculaastaart met abrikozen (video)

Speculaastaart met abrikozen (video)

22 november 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Binnenkort is het zover! De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we iedereen op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉

Bij ons is Sinterklaasavond een avond vol lekkernijen, zoetigheden en spelletjes spelen met de familie. Op tafel mogen natuurlijk de pepernoten of kruidnoten, chocoladeletters en een lekkere Sinterklaas taart niet ontbreken! Deze keer ging ik aan de slag met een super makkelijke en verrukkelijke Speculaastaart met abrikozen! En het recept kun je zelfs met kleine kinderen maken!

Kookvideo: Speculaastaart met abrikozen

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen

Nog meer Sinterklaas taarten

Naast deze heerlijke en kruidige Speculaastaart met abrikozen, hebben wij nog meer lekkere Sinterklaas taarten recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld deze witte chocoladeroom taart met sloffendeeg. Of ga voor een zeer decadente Sinterklaas Cheesecake met karamel! Ook lekker: een blokje Sinterklaas fudge met kruidnoten voor bij de koffie of thee! Hoe dan ook, het beloofd een zeer smakelijk Sinterklaas viering te worden!


Print

Recept: Speculaastaart met abrikozen

speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier Sinterklaas avond met een puntje van deze Speculaas taart met abrikozen. Maak zelf een speculaas bodem met speculaaskruiden en vul deze met amandelspijs, creme fraiche en gewelde abrikozen. Top af met amandelschaafsel en geniet!

  • Author: Allerhande
  • Prep Time: 10 min + 30 min wachten
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram bloem,
  • 100 gram bruine basterdsuiker,
  • 3 eetlepels speculaas- koek- of pumpkin spice kruiden,
  • mespunt zout
  • 175 gram koude (!) boter, in kleine stukjes,
  • 300 gram amandelspijs,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 ei,
  • 250 gram gewelde abrikozen,
  • 45 gram amandelschaafsel.

Extra:

  • oven,
  • (evt. keukenmachine)
  • lage taartvorm van 26cm, met losse bodem (ingevet!)
  • huishoudfolie.

Instructions

  1. Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, kruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter aan toe, en kneed dit snel tot een samenhangend deeg. (Dit kan ook eventueel in een keukenmachine.)  Vorm een bal van het deeg, druk een beetje plat, en laat verpakt in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een dunne lap van 30 cm. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
  4. Verkruimel het amandelspijs boven een kom, en prak eventueel nog een beetje fijn met een vork. Klop het ei, en meng dit samen met de crème fraîche door het amandelspijs. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit.
  5. Beleg de bodem met de gewelde abrikozen en druk deze een beetje in het beslag. Strooi er vervolgens de geschaafde amandelen overheen en bak in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  6. Laat de speculaastaart minstens 10 minuten in de vorm afkoelen, alvorens deze te verwijderen. En gelieve de taart helemaal af te laten koelen, voordat je hem in punten gaat snijden.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor deze speculaastaart wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: abrikozen, amandelen, amandelspijs, bloem, boter, Crème fraîche, eieren, kookvideo, Sinterklaas, speculaas, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Foodbloggers Kookboeken tips 2019
Volgend bericht: Hele knolselderij uit de oven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura

    1 december 2019 om 1:37 pm

    Super lekker, bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2019 om 6:38 pm

      Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee