Print

Recept: Speculaastaart met abrikozen

speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen

Vier Sinterklaas avond met een puntje van deze Speculaas taart met abrikozen. Maak zelf een speculaas bodem met speculaaskruiden en vul deze met amandelspijs, creme fraiche en gewelde abrikozen. Top af met amandelschaafsel en geniet!

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, kruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter aan toe, en kneed dit snel tot een samenhangend deeg. (Dit kan ook eventueel in een keukenmachine.)  Vorm een bal van het deeg, druk een beetje plat, en laat verpakt in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een dunne lap van 30 cm. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
  4. Verkruimel het amandelspijs boven een kom, en prak eventueel nog een beetje fijn met een vork. Klop het ei, en meng dit samen met de crème fraîche door het amandelspijs. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit.
  5. Beleg de bodem met de gewelde abrikozen en druk deze een beetje in het beslag. Strooi er vervolgens de geschaafde amandelen overheen en bak in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  6. Laat de speculaastaart minstens 10 minuten in de vorm afkoelen, alvorens deze te verwijderen. En gelieve de taart helemaal af te laten koelen, voordat je hem in punten gaat snijden.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Keywords: Sinterklaas, speculaas, taart, kaneel, abrikozen