• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Sinterklaas Cheesecake met karamel

Sinterklaas Cheesecake met karamel

30 november 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

“Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen..”  Het is Betty, met een enorm stuk taart! Een echte Sinterklaas Cheesecake met karamel en kruidnoten. Dit is in ieder geval niet zomaar een Sinterklaas cheesecake, maar eentje die smaakt naar amandel en speculaaskruiden. Een ode aan de Sint en om te delen met het hele gezin! Deze wil je proeven!!

Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Tijdens Sinterklaas kunnen we natuurlijk niet om de kruidnoten heen. Mijn favorieten zijn de varianten met chocolade er omheen en een kruidnoot met een cappuccino laagje er om heen , die ik o.a. spotte bij Van Delft en Hema. Daarom dacht ik gewoon om alles wat ik lekker vind in deze Sinterklaas Cheesecake te stoppen. Dan mag natuurlijk een wiitte chocolade, karamel en kruidnoten in truffel en cappuccino variant niet ontbreken. Maar varieer gerust met smaken die jij juist lekker vindt!

recept sinterklaas cheesecake met karamel en kruidnoten betty's kitchen

Nog meer recepten voor Sinterklaas

Nu kun je tijdens de Sinterklaas viering(en) natuurlijk nog veel meer lekkers op tafel zetten! Begin pakjesdag met deze Sinterklaas Smoothie of  warm Sinterklaas Havermout ontbijt. Liefhebbers van taarten kunnen, behalve deze Sinterklaas Cheesecake, ook kiezen uit een Sinterklaasslof met witte chocoladeroom. Of ga juist voor een van de andere heerlijke recepten voor Sinterklaas. Uiteraard wens ik je alvast een hele smakelijke feestdag!


Print

Recept: Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten

recept sinterklaas cheesecake met karamel en kruidnoten betty's kitchen
Print Recipe

Deze Sinterklaas Cheesecake is een topper om te serveren tijdens jouw Sinterklaas feest! Een verrukkelijk stukje Sinterklaastaart als toetje of voor bij de koffie! Geniet van roomkaas met een vleugje amandel, karamel en pepernoten on top!

  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 9 hours 20 minutes
  • Yield: 12–14 personen 1x

Ingredients

Scale

Ingrediënten deegbodem:

  • 250 gram bloem,
  • 125 gram bruine basterdsuiker,
  • 3 eetlepels speculaas- koek- of pumpkin spice kruiden,
  • mespunt zout,
  • 160 gram koude (!) boter, in kleine stukjes.

Ingrediënten cheesecake:

  • 200 gram witte chocolade,
  • 600 gram roomkaas (bijv. Philadelphia),
  • 200 gram crème fraîche,
  • 200 gram suiker,
  • 4 grote eieren (L),
  • 2 theelepels amandel extract (of gebruik vanille)
  • 2 handjes kruidnoten.

Voor de topping:

  • Decoratie: 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water,
  • (chocolade)kruidnoten.

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 24 cm,
  • bakpapier,
  • keukenmixer met deeghaken en garde,
  • spatel,
  • au-bain-marie,
  • steelpannetje.

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Maak als eerste de deegbodem: Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter aan toe, en kneed dit snel tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de keukenmixer en deeghaken. Vorm een bal van het deeg, druk deze plat uit in de bodem van de springvorm. Stop in de koelkast om te rusten.
  3. Verwarm de witte chocolade au-bain marie en zet apart om iets af te koelen. Ondertussen klop je in de keukenmixer met garde de roomkaas met de crème fraîche en de suiker zacht en romig.
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Voeg hierna de amandel extract en de gesmolten witte chocolade toe en spatel dit rustig door om te mengen. Tot slot roer je er de kruidnoten doorheen
  5. Giet de vulling bovenop de deegbodem en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag daarna de temperatuur naar 120 graden (110 hete lucht) en laat nog 40 minuten garen.  De bovenkant zal in ieder geval gestold zijn, maar het midden kan nog een beetje wiebelig zijn.
  6. Laat de Sinterklaas cheesecake afkoelen in de vorm en laat daarna een nacht volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  7. Voor het serveren maak je de karameltopping. Stop de suiker en water in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Niet roeren! Laat de suiker bubbelen en een beetje bruin kleuren. Haal dan van het vuur en roer rustig door tot je een karamel hebt.
  8. Verdeel wat chocolade truffel kruidnoten en cappuccino kruidnoten over de afgekoelde cheesecake en lepel hier de karamel overheen. Laat een paar minuten opdrogen. Snijd de Sinterklaas Cheesecake in punten en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept sinterklaas cheesecake met karamel en kruidnoten betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

recept sinterklaas cheesecake met karamel

Category: Taart Recepten Tags: bloem, cheesecake, Crème fraiche, karamel, kruidnoten, pepernoten, roomboter, roomkaas, Sinterklaas, suiker, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Last Minute Cadeau Inspiratie
Volgend bericht: Fotodagboek November 2017 »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 5 Sinterklaasrecepten om lekker van te smullen! schreef:
    2 december 2020 om 4:57 pm

    […] Lees hier het recept van Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in