• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Speculaastaart met abrikozen (video)

Speculaastaart met abrikozen (video)

22 november 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Binnenkort is het zover! De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we iedereen op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉

Bij ons is Sinterklaasavond een avond vol lekkernijen, zoetigheden en spelletjes spelen met de familie. Op tafel mogen natuurlijk de pepernoten of kruidnoten, chocoladeletters en een lekkere Sinterklaas taart niet ontbreken! Deze keer ging ik aan de slag met een super makkelijke en verrukkelijke Speculaastaart met abrikozen! En het recept kun je zelfs met kleine kinderen maken!

Kookvideo: Speculaastaart met abrikozen

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen

Nog meer Sinterklaas taarten

Naast deze heerlijke en kruidige Speculaastaart met abrikozen, hebben wij nog meer lekkere Sinterklaas taarten recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld deze witte chocoladeroom taart met sloffendeeg. Of ga voor een zeer decadente Sinterklaas Cheesecake met karamel! Ook lekker: een blokje Sinterklaas fudge met kruidnoten voor bij de koffie of thee! Hoe dan ook, het beloofd een zeer smakelijk Sinterklaas viering te worden!


Print

Recept: Speculaastaart met abrikozen

speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen
Print Recipe

Vier Sinterklaas avond met een puntje van deze Speculaas taart met abrikozen. Maak zelf een speculaas bodem met speculaaskruiden en vul deze met amandelspijs, creme fraiche en gewelde abrikozen. Top af met amandelschaafsel en geniet!

  • Author: Allerhande
  • Prep Time: 10 min + 30 min wachten
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram bloem,
  • 100 gram bruine basterdsuiker,
  • 3 eetlepels speculaas- koek- of pumpkin spice kruiden,
  • mespunt zout
  • 175 gram koude (!) boter, in kleine stukjes,
  • 300 gram amandelspijs,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 ei,
  • 250 gram gewelde abrikozen,
  • 45 gram amandelschaafsel.

Extra:

  • oven,
  • (evt. keukenmachine)
  • lage taartvorm van 26cm, met losse bodem (ingevet!)
  • huishoudfolie.

Instructions

  1. Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, kruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter aan toe, en kneed dit snel tot een samenhangend deeg. (Dit kan ook eventueel in een keukenmachine.)  Vorm een bal van het deeg, druk een beetje plat, en laat verpakt in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een dunne lap van 30 cm. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
  4. Verkruimel het amandelspijs boven een kom, en prak eventueel nog een beetje fijn met een vork. Klop het ei, en meng dit samen met de crème fraîche door het amandelspijs. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit.
  5. Beleg de bodem met de gewelde abrikozen en druk deze een beetje in het beslag. Strooi er vervolgens de geschaafde amandelen overheen en bak in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  6. Laat de speculaastaart minstens 10 minuten in de vorm afkoelen, alvorens deze te verwijderen. En gelieve de taart helemaal af te laten koelen, voordat je hem in punten gaat snijden.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Keywords: Sinterklaas, speculaas, taart, kaneel, abrikozen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor deze speculaastaart wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: abrikozen, amandelen, amandelspijs, bloem, boter, Crème fraiche, eieren, kookvideo, Sinterklaas, speculaas, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Foodbloggers Kookboeken tips 2019
Volgend bericht: Hele knolselderij uit de oven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura

    1 december 2019 om 1:37 pm

    Super lekker, bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2019 om 6:38 pm

      Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in