• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / 3x gevulde dadels tapas

3x gevulde dadels tapas

6 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Si, dit belooft een smakelijk tapas maand te worden! Vandaag gaan we maar liefst 3x gevulde dadels tapas maken en die zijn om van te smullen!

Wat zijn tapas?

Misschien vraag je wel af waar de naam tapas vandaan komt of wat het is? Het is letterlijk fingerfood uit Spanje en is heerlijk om urenlange zomerse avonden mee te vullen. De Spanjaarden drinken graag een glaasje sherry, dus om ervoor te zorgen dat de vliegen uit je glas blijven, dekte men het glas af met een tapa: een bruin aardenwerken schaaltje. En dan is het toch wel heel leuk om daar een klein mondvermaakte of hapje, zoals deze gevulde dadels in te serveren, voor bij dat glaasje sherry!

3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl
Dadels met spek & kaas
TAPAS RECEPTEN BETTYS KITCHEN
Dadels met blauwe kaas en walnoten
3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl
Dadels met chorizo strips

3x Gevulde dadels tapas maken

Inmiddels zijn de tapas gerechten bijna beroemder dan de traditionele Spaanse gerechten, maar dat vinden we helemaal niet erg. En omdat ik deze zomer dus vakantie vier in eigen land, besloot ik het genieten met tapas ook maar naar de keukentafel te brengen. Van deze 3x gevulde dadels tapas, maar ook nog meer overheerlijke tapas recepten! Want hoe klein de hapjes soms ook zijn, ze zijn zo erg lekker fijn!

Nog meer tapas recepten:

Of je nu gaat voor de typisch Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, een schaaltje gegrilde ‘pimientos de pardón‘ pepertjes, deze lieve kleine mini tortillas met champignons en deze 3x gevulde dadels tapas… Check hier in ieder geval alle Tapas recepten van de site en weet dat die lijst komende maand alleen maar langer wordt! OLE!


Print

Recept: Gevulde dadels tapas met spek en kaas

3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 18 stuks 1x
  • Category: voorgerechten
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale

Dadels met spek:

  • 6 (Medjool) dadels,
  • 6 langwerpige strips (Manchego) kaas, iets kleiner dan de dadels,
  • 6 dunne ontbijtspek plakjes (of gebruik ‘omwikkelspek’)

 

Dadels met chorizo:

  • 6 Medjool dadels,
  • 6 langwerpige strips chorizo worst, iets grote dan de dadels,

 

Dadels met blauwe kaas:

  • 6 Medjool dadels,
  • 50 gram blauwader kaas,
  • 6 halve walnoten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Leg vast een paar aardewerken tapa klaar , of bak de tapas af in een grote ovenschaal.
  2. Snijd de dadels aan een kant in de lengt in en verwijder de pit. Je hebt nu een soort van mosselschelp en die is ideaal voor het maken van gevulde dadels!
  3. Voor de dadels met spek: Leg een (manchego) strip op een uiteinde van een spekplakje, sla het spek een slapje om en stop de kaasstrip met spek in de dadel. Vouw de dadel dicht en wikkel het uitstekende spek rondom. Plaats daarna in een tapa schaaltje. 
  4. Voor de dadels met chorizo: Leg een chorizo strip in een dadel en vouw deze dicht. De worst zal een beetje uitsteken maar dat is goed. Plaats met de open kant naar boven in een tapa schaaltje.
  5. Voor de dadels met blauwe kaas: Verdeel de kaas over de opengesneden dadels en prik er een halve walnoot in. Knijp de gevulde dadels iets dicht en plaats met de open kant omhoog in een tapa schaaltje.
  6. Schuif de diverse tapa met gevulde dadels in de oven en bak deze gedurende 20 minuten. Je kunt ze daarna direct serveren of lauwwarm serveren.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Keywords: tapas, dadels, spek, kaas, Spaanse keuken, hapje

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

3x gevulde dadels tapas recept © bettyskitchen.nl

Category: Voorgerechten Tags: amuse, blauwe kaas, Chorizo, dadels, Kaas, ontbijtspek, Spaanse keuken, tapas, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spaanse tortilla met aardappel
Volgend bericht: Empanadas met chorizo en cheddar (Video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in