• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

2 oktober 2017 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke slawraps met rijst, gebakken banaan en zelfgemaakte pindasaus. Het lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar dat is het absoluut niet! Het is dan wel een heerlijk alternatief voor deegwraps en maakt dit recept meteen glutenvrij!

Zelf pindasaus maken

De pindasaus, waar je de slawraps in kunt dippen (of eroverheen scheppen) maakte ik ook lekker zelf. Dan kun je ingrediënten toevoegen en achterwege laten naar eigen smaak. Ben je niet zo van pittig eten? Laat dan de sambal weg. Of hou je niet van kokosmelk? Gebruik dan alleen water.

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Slawraps met gebakken banaan

Ik ben fan van gebakken banaan. Een gewoonte dat ik het opgepikt in Ghana, waar ik een paar maanden heb gewoond. Naast deze slawraps, maakte is ook deze Nasi met noten en gebakken bananen . En ja hoor, m’n gedachten voerden tijdens het eten weer helemaal terug naar deze mooie herinnering. Bovendien is de combinatie van pindasaus of pindakaas met banaan altijd een feestje!

Print

Recept: Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke slawraps met rijst, gebakken banaan en zelfgemaakte pindasaus. Het lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar dat is het absoluut niet! Het is dan wel een heerlijk alternatief voor deegwraps en maakt dit recept meteen glutenvrij!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Caribische keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de slawraps:

  • 1 ijsbergsla
  • 150 gram wilde rijst (of een combinatie met witte of zilvervliesrijst)
  • 2 rijpe bakbananen (dat betekent bij bakbananen: een zwarte schil!)
  • 50 gram rauwkost
  • Handje kiemen
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie om te bakken
  • Eventueel prikkers om de slawraps vast te zetten

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • 75 gram pindakaas (zo puur mogelijk, check de ingrediënten)
  • 1 el. ketjap
  • 50 ml. water
  • 100 ml. kokosmelk
  • 0.5 tl sambal
  • 2 cm. verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • 1 el. kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Breng water met een snufje zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra de rijst gaar is en afgegoten laat je het licht afkoelen in de pan. 
  2. Schil ondertussen de bakbananen. Dit doe je anders dan een gewone banaan. Je snijdt de boven- en onderkant ervan af en snijdt de banaan met het mes in de lengte in tot het vruchtvlees. Vervolgens kun je de schil er gemakkelijk afpellen.
  3. Snij de bakbananen schuin in brede plakken. Verwarm de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de plakken bakbanaan om en om totdat ze lichtbruin kleuren. Zorg dat ze niet aanbranden, het kan namelijk opeens hard gaan. 
  4. Tijdens het bakken van de bakbananen kun je alvast aan de slag met het maken van de pindasaus. Schil de gember en de teentjes knoflook en snij ze heel fijn. Verwarm de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de knoflook en gember toe en verwarm deze voor 1 a 2 minuten. Niet langer, anders wordt het bitter. Schep vervolgens de pindakaas in de pan, net als de ketjap, kokosmelk en water. Roer goed door, eventueel met een garde als er klontjes blijven. 
  5. Breng de pindasaus aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur. Laat de saus zo’n 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je ondertussen regelmatig roert. Roer vervolgens de sambal erdoorheen. Proef de saus en voeg naar smaak nog zout en peper toe. 
  6. Pluk van de ijsbergsla de buitenste 4 grote bladeren. Check of ze goed vers zijn, soms is het buitenste blad namelijk minder geschikt. Leg ze klaar om te vullen met de nerven verticaal. De overige ijsbergsla kun je bewaren om de volgende dag een salade mee te maken!
  7. Schep de rijst horizontaal in de bladeren en vermaal hier naar smaak wat verse zout en peper overheen. Vervolgens verdeel je de bakbananen, rauwkost en kiemen over de bladeren. Rol de bladeren nu via de nerf tot een rol en zet ze eventueel vast met een prikker. 
  8. Serveer de slawraps met de pindasaus ernaast geserveerd.

Bewaartip: de slawraps zijn minder geschikt om te bewaren, de pindasaus daarentegen wel een paar dagen! Die kun je dus op een later moment weer lekker opwarmen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Glutenvrij, hoofdgerecht, ijsbergsla, Nanda Appelman, pindakaas, pindasaus, vegetarisch, wilde rijst, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 5x Design in de Keuken + WINACTIE
Volgend bericht: Fotodagboek September 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    4 oktober 2017 om 3:24 pm

    Wat een leuk recept! Mijn lieve vrouw is verzot op de combinatie pindakaas en banaan. Dus ik weet waar ik haar mee kan verrassen 🙂

    Beantwoorden
  2. Petra Burik

    7 oktober 2017 om 7:59 pm

    Heerlijk recept zo te zien, ga ik zeker een keer uitproberen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 oktober 2017 om 3:39 pm

      😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in