Print

Recept: Sinterklaas ontbijt met havermout

Zie de maan schijnt door de bomen, de nachten worden kouder en voor het onbijt staat er bij mij een lekkere kruidnoten havermoutpap op het menu. Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een pepernoot of twee πŸ™‚

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: sinterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml (amandel)melk,
  • 4 eetlepels havermout,
  • 1 eetlepel gojibessen,
  • 1 eetlepel rozijnen,
  • 1 theelepel speculaas-, koek- of pumpkin spice kruiden,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1/8 theelepel amandel extract,
  • handje rood fruit, bijvoorbeeld rode bessen,
  • Optioneel: een klein handje kruidnoten.

Extra: klein pannetje.

Instructions

  1. Breng de melk met het havermout, gojibessen, rozijnen, speculaaskruiden en kaneel aan de kook in een pannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en voeg je het amandelextract toe en laat gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Houd er rekening mee dat gebroken havermout minder tijd nodig heeft als stevigere havervlokken.
  2. Schep het Sinterklaas onbijt in kommetjes. Ris de rode bessen van de takjes en strooi over de havermoutpap.
  3. Voeg eventueel nog wat extra kruidnoten toe en het Sinterklaas ontbijt met havermout is compleet!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty