• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Ontbijt Recepten / Griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

14 september 2017 Door Nanda Appelman Leave a Comment

Wil je eens een ander ‘soort’ontbijtje uitproberen? Elke dag havermoutpap gaat namelijk ook een keer vervelen, dus varieer eens met deze Oosterse griesmeelpap.

griesmeelpap suji

In India wordt dit warme ontbijt ‘Suji’ genoemd, wat eigenlijk hetzelfde betekent als griesmeel. En wij serveren hem met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit.

Ontbijten met griesmeelpap

Laatst was ik bij een vriendin en ze vertelde dat haar man dit ontbijtje voor haar had gemaakt. Ok…. Ik moest even wennen aan het idee van een griesmeelpap, maar wilde het natuurlijk wel uitproberen. Het recept komt van haar Indiase schoonfamilie, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Met gewone griesmeel,die in de supermarkt te verkrijgen is, en wat heerlijke smaakmakers, die het ontbijtje volgens mij nog lekkerder maakt!

Griesmeelpap warm of koud serveren?

Dat kan dus allebei! Ik at de griesmeelpap warm en dat bevalt sóchtends toch vaak het beste. Maar als je gekookte of gebakken griesmeel koud laat worden, stijft het op, dus dan kun je het bijvoorbeeld in een puddingvorm, als toetje of tussendoortje serveren. Betty maakte bijvoorbeeld ook deze traditionele Griekse Halva Cake van griesmeel.

Griesmeel met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)
Print

Recept: Griesmeel met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Cook 25 mins

Total 25 mins

Author Nanda Appelman

Yield 2 personen

Ingredients

  • 200 gram (tarwe)griesmeel
  • 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 40 gram rozijnen
  • 3 el. ghee (Indiase geklaarde boter)
  • 1 tl. anijszaadjes
  • 1 el. chiazaad
  • 75 gram suiker
  • Een hand gedroogde pruimen, abrikozen en/of dadels
  • Snuf zout

Instructions

  1. Het is lekker om de griesmeel achteraf met gewelde rozijnen te bestrooien. Wel de rozijnen geruime tijd van tevoren in koud water.
  2. Doe de anijszaadjes en chiazaad in een droge wokpan en rooster ze kort op hoog vuur. Schud de pan regelmatig. Voeg vervolgens de griesmeel toe in de (droge) pan. Rooster de griesmeel tot het lichtbruin begint te kleuren. Het gaat nu ook al lekker ruiken in de keuken. Schud de pan ook nu regelmatig zodat het niet gaat aanbranden. 
  3. Breng ondertussen alvast een liter water aan de kook. Zet een tweede droge pan op laag vuur en rooster hierin de cashewnoten totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud ook deze pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. Vooral veel schudden en roeren is wel een beetje het thema van dit gerecht:)
  4. Roer de suiker door de griesmeel, samen met een snuf zout. Vervolgens voeg je de ghee toe aan de pan en roer het mengsel goed door zodat alle ingrediënten met elkaar vermengen. Voeg beetje bij beetje het hete water toe en blijf ondertussen goed roeren. Je kunt naar eigen wens wat meer of minder water toevoegen waardoor de griesmeel smeuïger of dikker wordt. Net wat je zelf lekker vindt.
  5. Als je de griesmeel koud wilt serveren, schept het dan in een (pudding)vorm en laat het mengsel afkoelen en opstijven. Wil je de griesmeel warm serveren (dat is heel lekker), serveer het dan direct.
  6. Voor het serveren snij je het gedroogde fruit in reepjes en verdeel dit over de griesmeel. Strooi als laatst ook de geroosterde cashewnoten en gewelde rozijnen erover. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

PS. Geïnspireerd door dit gerecht met griesmeel? Kende je dit recept voor Halva - Griekse Griesmeel Cake al? Ook een aanrader!

Courses Ontbijt

Cuisine Indiase keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

Griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Category: Ontbijt Recepten Tags: anijszaad, cashewnoten, gedroogd fruit, ghee, griesmeel, Indiase keuken, Nanda Appelman, ontbijt, Suji

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

« NELIS West Restaurant in Amsterdam
The Roast Room + Slagerij Amsterdam »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical
  • NU ONLINE
Zondag-bakdag! En deze overheerlijke chocoladebrood met zoete aardappel kun je lekker meal prepped vandaag. Zorgt voor een goed en lekker ontbijt of tussendoortje. Wie lust er wel een plakje? 😍
#weekend #zondag #bakdag #heelhollandbakt #chocolade #chocoladebrood #zoeteaardappel #glutenvrij #granaatappel #hazelnoten  #breakfast  http://bit.ly/2qwjwIt
  • Zijn jullie al eens wezen eten in de (nieuwe) food court van Hoog Catharijne? Met o.a.Sla, Comptoir Libanese, Leon en @theburgerfederation ? Utrecht wordt steeds leuker vind ik, dus ik mocht jullie een lekkere Lunch foto dan ook niet onthouden 😁
Maak er een mooi weekend van!
#utrecht #lunch #burgers #fries #hoogcatharijne #hollandsetoren #burgerfederation #zaterdag #weekend

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com