Hebben jullie ook zo’n zin in Sinterklaas vieren? Ik wel, want met bijvoorbeeld deze Sinterklaas Cake met kruidnoten op tafel belooft het een waar feestje te worden! ! Je kunt hem ook zelfs als heerlijk als toetje met een bolletje ijs serveren! Ga jij hem ook maken?
Een cake voor Sinterklaas maken
Eerder maakte ik al eens Sinterklaas Fudge met kruidnoten en de reacties waren lovend. Dus bedacht ik dat diezelfde smaakmakers het ook heel goed zouden doen in een gebakje. Dus ging ik aan de slag met een kookvideo en een cake voor Sinterklaas maken. Maar niet zomaar een cake hoor. De ronde vorm, zachte en fijne gebakstructuur maken van deze Sinterklaas cake een spectaculaire taart. Daarnaast mogen een vleugje sinaasappel, amandelen en natuurlijk kruidnoten mogen niet ontbreken in de Sinterklaas cake, die jij ongetwijfeld ook tot grote favoriet gaat bestempelen.
Kookvideo: Sinterklaas Cake met kruidnoten
Nog meer lekkere recepten voor Sinterklaas
Ben jij ook fan geworden van deze Sinterklaas cake met kruidnoten? Echt ideaal voor elk moment van de dag, tot en met het dessert aan toe! Maar eh… hoe klinkt deze chocoladefudge met kruidnoten je dan in de oren? Yummmmm! Of ga je misschien ook voor homemade speculaas brokken dit jaar? Uiteraard kun je hier nog veel meer lekkere zoete EN hartige recepten voor 5 december viering terug vinden. Ik hoop dat je het in ieder geval een leuke recept video vind geworden en wens je uiteraard hele fijne feestdagen toe!
Recept: Sinterklaas Cake met kruidnoten
Hebben jullie ook zo’n zin in Sinterklaas vieren? Ik wel, want dit jaar staat deze Sinterklaas Cake met kruidnoten op tafel! Onze nieuwe favoriet, maar ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs! Ga jij hem ook maken?
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 1 hours 15 minutes
- Total Time: 1 hours 35 minutes
- Yield: 12–14 personen 1x
- Category: Sinterklaas
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 250 gr fijne suiker
- 185 gr roomboter
- snufje zout
- 4 eieren
- 1 tl amandel extract
- 1 tl speculaaskruiden
- 6 el vers geperste sinaasappelsap (of melk)
- 170 gr zelfrijzend bakmeel
- 80 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr chocolade kruidnoten
- 2 el amandelschaafsel
Extra:
- keukenmixer, met bischopsspatel of garde,
- ronde springvorm van 24 cm doorsnede
- (of gebruik een langwerpig cakeblik van 28 cm lang)
- zilverfolie
Instructions
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Achtereenvolgens voeg je de speculaaskruiden, amandelextract en sinaasappelsap toe aan het cakebeslag.
- Tot slot meng je het zelfrijzend bakmeel en amandelmeel + bakpoeder in en kommetje. Voeg vervolgens in (drie) delen toe en spatel dit zachtjes door het botermengsel. Schep er tot slot de kruidnoten doorheen.
- Vul het cakeblik met het beslag en strijk glad met een spatel. Dek de springvorm licht af met folie en bak de Sinterklaas cake in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
- Haal de Sinterklaas cake uit de oven, verwijder het folie en bestrooi de bovenkant van de cake met het amandelschaafsel. Daarna stop je de taart weer de oven in gedurende 45 minuten. (Totale baktijd is dus 1 uur en 15 minuten.)
- De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de Sinterklaas cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit recept voor Sinterklaas cake met kruidnoten maken!
Geef een reactie