• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

18 maart 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Met name tijdens een regenachtig herfstseizoen, kook ik heel graag met champignons. Maar deze romige champignonsoep kan eigenlijk het hele jaar door wel gegeten worden.

romige champignonsoep

Champignons hebben een aardse smaak en alleen al het aanbakken ervan, vult je huis met een hartverwarmende geur. Deze romige champignonsoep is een gebonden soep van kastanje champignons en diverse paddestoelen.

Het is een heerlijke zachte maar romige champignonsoep, die je eigenlijk wel op elk moment van de dag kunt eten. Als voorafje, tussendoortje, of met wat belegde broodjes als complete maaltijd.

Deze romige champignonsoep ik eenvoudig en snel te maken en hij zal het bijvoorbeeld ook goed doen voor de hartige trek tijdens de Paasbrunch of Paaslunch!

Recept: Romige champignonsoep:

(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote ui, olijfolie (of boter),
  • 250 gram (kastanje) champignons,
  • 150 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwam etc.),
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook,
  • 5 eetlepels slagroom of soyaroom.

Extra: staafmixer (of blender)

Bereidingstijd: 10 + 10 minuten.

Bereidingswijze:

    1. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon: snijd de kastanje champignons in plakken, de rest in grove stukken.
    2. Verhit de olie in een (soep)pan en pak de uit in 3 minuten zacht.Voeg de kastanje champignons toe en bak 2 minuten mee.romige champignonsoep
    3. Voeg de rest van de paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
    4. Aan het einde van de kooktijd kun je eventueel een paar eetlepel champignons uit de pan scheppen. Pureer de rest van de soep met behulp van een staafmixer en voeg de champignons weer toe. Breng de champignonsoep op smaak met peper, zout, bieslook en slagroom. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken om de soep goed te kunnen binden.
    5. Serveer de romige champignonsoep in diepe borden of kommen. Eventueel met een beetje extra fijngehakte verse bieslook.

Eet smakelijk!

romige champignonsoep

(bron foto: Shutterstock)

Category: Recepten algemeen, Soep Recepten Tags: bieslook, champignons, Glutenvrij, Low Carb, paddestoelen, slagroom, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Dobos Torta (chocolade laagjes taart)
Volgend bericht: Banoffee pie (banaan-karamel taart) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in