Met name tijdens een regenachtig herfstseizoen, kook ik heel graag met champignons. Maar deze romige champignonsoep kan eigenlijk het hele jaar door wel gegeten worden.
Champignons hebben een aardse smaak en alleen al het aanbakken ervan, vult je huis met een hartverwarmende geur. Deze romige champignonsoep is een gebonden soep van kastanje champignons en diverse paddestoelen.
Het is een heerlijke zachte maar romige champignonsoep, die je eigenlijk wel op elk moment van de dag kunt eten. Als voorafje, tussendoortje, of met wat belegde broodjes als complete maaltijd.
Deze romige champignonsoep ik eenvoudig en snel te maken en hij zal het bijvoorbeeld ook goed doen voor de hartige trek tijdens de Paasbrunch of Paaslunch!
Recept: Romige champignonsoep:
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 grote ui, olijfolie (of boter),
- 250 gram (kastanje) champignons,
- 150 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwam etc.),
- 1 liter (kippen)bouillon,
- 1 eetlepel (gedroogde) bieslook,
- 5 eetlepels slagroom of soyaroom.
Extra: staafmixer (of blender)
Bereidingstijd: 10 + 10 minuten.
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon: snijd de kastanje champignons in plakken, de rest in grove stukken.
- Verhit de olie in een (soep)pan en pak de uit in 3 minuten zacht.Voeg de kastanje champignons toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de rest van de paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
- Aan het einde van de kooktijd kun je eventueel een paar eetlepel champignons uit de pan scheppen. Pureer de rest van de soep met behulp van een staafmixer en voeg de champignons weer toe. Breng de champignonsoep op smaak met peper, zout, bieslook en slagroom. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken om de soep goed te kunnen binden.
- Serveer de romige champignonsoep in diepe borden of kommen. Eventueel met een beetje extra fijngehakte verse bieslook.
Eet smakelijk!
(bron foto: Shutterstock)
Geef een reactie