• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Varkenshaas uit de oven (met champignons)

Varkenshaas uit de oven (met champignons)

18 december 2013 Door Betina Oostveen 47 Reacties

Dit is voor mij toch wel het ultieme recept voor op de kersttafel: een varkenshaas uit de oven! Deze varkenshaas is omwikkeld met heerlijk zoute en krokante spek, waar tijm en rozemarijn in is meegebakken. 

Gegrilde varkenshaas met spek

Dit gerecht is een regelrechte kerstklassieker, waar jong en oud wel van kan genieten. En het mooie is: je zet deze varkenshaas uit de oven in een ruim half uurtje op tafel. Dit geweldige recept, met zijn rijke smaken, ga je niet snel meer vergeten. Alle sappen en smaken worden gevangen tussen het spek waardoor deze varkenshaas een onvergetelijk hoofdgerecht wordt. En als je in de ovenschaal meteen wat champigons toevoegd, heb je ook meteen een lekker bijgerecht om met de varkenshaas uit de oven te serveren.

recept varkenshaas uir de oven in spek © bettyskitchen.nl

Wat serveer je bij varkenshaas uit de oven?

Omwikkel de varkenshaas voor het bakken met ontbijtspek of bijvoorbeeld Italiaanse pancetta voor nóg meer smaak en een krokante bite. De tijm en rozemarijn maken dit gerecht helemaal af en geven het een heerlijke volle smaak. Dit gerecht is een grote favoriet als hoofdgerecht met vlees voor het kerstdiner. Maar wat serveer je bij varkenshaas uit de oven? Wat dacht je bijvoorbeeld van geroosterde spruitjes, een gegrilde rode biet & kaas salade en natuurlijk gebakken aardappels met tijm en rozemarijn. Hij past ook perfect bij een van deze 6x aardappelpuree variatie recepten of simpelweg gebakken krieltjes. Dit zorgt voor heerlijke (winterse) combinaties voor bij varkenshaas uit de oven en ben benieuwd wat je er van vindt?


Recept video: Varkenshaas in ontbijtspek jasje

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Varkenshaas uit de oven (met spek)

recept varkenshaas uir de oven in spek © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

4.4 from 7 reviews

Dit is voor mij toch wel het ultieme recept voor op de kersttafel: een varkenshaas uit de oven! Deze varkenshaas is omwikkeld met heerlijk zoute en krokante spek, waar tijm en rozemarijn in is meegebakken. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 varkenshaas  van ca. 300 gram
  • 100–150 gr ontbijtspek
  • versgemalen peper
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 rode uien
  • 400 gram (kastanje) champignons,
  • olijfolie of boter, om in te bakken.

Extra:

  • koeken- of hapjespan
  • kleine rechthoekige ovenschaal

 

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Vet de ovenschaal licht in met olie.
    2. Verhit ondertussen de koeken- of hapjes pan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas heel kort (!) rondom aan. Het gaat hierbij puur om het dichtschroeien van de buitenkant – zo blijven de sappen het beste bewaard namelijk. Zet daarna het vuur uit en laat iets afkoelen.
    3. Leg de plakken spek uit op het aanrecht (of een snijplank), het liefst in een V-vorm en waarbij de uiteindes een beetje overlappen. Bestrooi dit met versgemalen peper.
    4. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak dit grof. Verdeel dit ook over de spek.
    5. Leg nu de gebakken varkenshaas in het midden van de spek lap en vouw de plakken spek om de varkenshaas heen:  je pakt hem dus als het ware in. Plaats hierna in de ovenschaal.
    6. Pel de ui en snijd in parten. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Hussel deze om met een scheutje olijolie, peper en (beetje) zout, en rangschik om de varkenshaas heen.
    7. Bak de varkenshaas in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Snijd de varkenshaas uit de oven daarna in plakken en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze varkenshaas uit de oven heel goed voorbereiden voor het kerstdiner. Je kunt stappen 1 t/m namelijk tot een dag van tevoren doen. Bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Alleen 30 minuten van tevoren uit de koeling halen en de oven voorverwarmen om verder af te bakken.s

Keywords: varkenshaas, vlees, oven, spek, champignons, kerstdiner, rozemarijn, tijm

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept varkenshaas uir de oven in spek © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf gegrilde varkenshaas uit de oven maken!

Category: Vlees Recepten Tags: champignons, Glutenvrij, hoofdgerecht, kerst, keto, kookvideo, Low Carb, ontbijtspek, oven, pancetta, rozemarijn, tijm, uien, varkenshaas, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Merry Berry Smoothie (met blauwe bessen en chocolade)
Volgend bericht: 18+ cocktails voor Kerst »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee