Print

Romige champignonsoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Champignons hebben een aardse smaak en alleen al het aanbakken ervan, vult je huis met een hartverwarmende geur. Deze romige champignonsoep is een gebonden soep van kastanje champignons en diverse paddestoelen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: soep
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 grote ui
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 150 gram paddenstoelen mix (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwam etc.)
  • 1 liter (kippen)bouillon
  • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook
  • 5 eetlepels slagroom of (sojaroom)
  • olijfolie (of boter)

Extra:

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon: snijd de kastanje champignons in plakken, de rest in grove stukken.
  2. Verhit de olie in een (soep)pan en pak de uit in 3 minuten zacht.Voeg de kastanje champignons toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de rest van de paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  4. Aan het einde van de kooktijd kun je eventueel een paar eetlepel champignons uit de pan scheppen. Pureer de rest van de soep met behulp van een staafmixer en voeg de champignons weer toe. Breng de champignonsoep op smaak met peper, zout, bieslook en slagroom. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken om de soep goed te kunnen binden.
  5. Serveer de romige champignonsoep in diepe borden of kommen. Eventueel met een beetje extra fijngehakte verse bieslook.

Eet smakelijk!