Sinterklaas is het land nog niet uit, of wij zitten al met onze hoofd bij de Kerstdagen en Oud & Nieuw. De agenda’s worden volgeboekt en dan komt natuurlijk de hamvraag: Wie verzorgt dit jaar het kerstdiner?! Albert Heijn kan daarbij de helpende hand bieden met een exclusieve serie Kerstspecials, waaronder een fantastisch stuk ossenhaas van 1800 (!) gram! Ik laat je zien hoe je hier heel eenvoudig een kerstmaal mee op tafel zet.
AH Kerstspecials
Met de komst van de Kerstspecials kun je nu heel eenvoudig een exclusief product voor de feestdagen in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan kwartel, patrijs, reebout en ribeye, maar ook een selectie wijnen en speciale kazen. Allen beperkt beschikbaar in deze Decembermaand. Zo mochten wij met de familie alvast proeven van een joekel van een ossenhaas. Afkomstig van een koe die enkel gras en kruiden heeft gegeten, en met een gewicht van maar liefst 1800 gram. Zo kun je heel wat buikjes vullen tijdens Kerst.
Verkoopinformatie Kerstspecials bij Albert Heijn:
- De kerstspecials voor Kerst zijn te bestellen van 7 t/m 19 december 2014 op AH.nl.
- De kerstspecials voor Oud&Nieuw zijn te bestellen van 7 t/m 26 december 2014 op AH.nl
- Ophalen kan op 23, 24, 30 en 31 december bij jouw AH (pick up point) of via de bezorgservice.
Nog meer kerst recepten
Hieronder geef ik je dan ook meteen een verrukkelijk recept voor ossenhaas met jus en citroen aardappeltjes uit de oven. Dit is een lekker recept voor de feestdagen! Voor erbij zou je bijvoorbeeld: Gestoomde (of gekookte) groenten kunnen maken zoals broccoli, Bimi, bloemkool, geglaceerde wortelen of deze smaakvolle Italiaanse peperoni stufati. Daarnaast is dit gerecht ook altijd heel erg lekker met aardappeltjes uit de oven, zoals deze aardappels met tijm en rozemarijn of een lekkere zoete aardappel gratin! Maar voor de liefhebber heb ik hier tevens nog veel meer lekkere vlees recepten voor kerst op een rijtje gezet!
Recept: Ossenhaas met jus
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 4 –6 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 800 gram ossenhaas (op kamer temperatuur)
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels boter
- 50 ml kraanwater
- peper & zout
Extra:
- vleesthermometer
- vleestang
- aluminium folie
Instructions
- Vehit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 minuten bruin.
- Steek de vleesthermometer in de ossenhaas en zet het vuur lager. Bak tot gedurende 12-25 minuten. De baktijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer het vlees tijdens het braden af en toe om.
Zodra de vleesthermometer de volgende temperatuur aangeeft is je ossenhaas klaar:- Rood vlees: 50 graden
- Rose vlees: 58-60 graden
- Doorbakken: 65+ graden
- Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Schenk ondertussen het water in de pan en laat 2 minuten inkoken. Roer met een houten spatel de aanbaksels los, want dit geeft je jus een heerlijke smaak.
- Serveer het vlees op een robuuste snijdplank en snijd (aan tafel) in plakken. Iedereen kan dan zelf het vlees op smaak brengen met peper en zout, maar je zult merken dat je met een goed stuk vlees vrijwel niets hoeft toe te voegen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Tessa
Ahhh, daar zal je ‘m hebben!! haha.