• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gestoofde Paprika’s (Peperoni Stufati)

Gestoofde Paprika’s (Peperoni Stufati)

16 december 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

In de wintermaanden zitten we massaal aan de stoofschotels, dus dit recept van gestoofde paprika’s met Italiaans tintje mag dan ook niet ontbreken! Een heerlijk en simpel bijgerecht voor bij heel veel winterse maaltijden.

Paprika’s zijn ware vitamine bommetjes

Ik ben dol op paprika. Het is een veelzijdige groente die je zowel warm als koud kunt eten. Niet alleen voor door de salade dus, maar ook om mee te koken in soepen, sauzen en stoofschotels. Het is een echte smaakmaker en ook nog eens uiterst gezond. Wist je dat paprika meer vitamine C bevat als een sinaasappel? Check daarom snel dit recept voor gestoofde paprika’s en serveer bijvoorbeeld bij een kippetje van het spit of een gebakken ossenhaas tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. Ook lekker: een restje is ook heerlijk voor over de pasta of pureer en verwerk tot een soepje.

recept voor gestoofde paprika's in tomatensaus peperoni stufati italiaans bijgerecht

Italiaanse gestoofde paprika’s

In Italie at ik dit ooit als bijgerecht van een maaltijd met vlees. En ik was meteen verkocht. Juist omdat we nu in de tijd van de stoofschotels zitten, bedacht ik dit recept gauw eens zelf te maken. Het is zo simpel, maar heel toegankelijk en vooral heel lekker. In Italie heet dit gerecht ook wel Peperoni Stufati (klinkt mooi he), maar hier zeggen we gewoonweg: gestoofde paprika’s. Enjoy!


Print

Recept: gestoofde paprika’s

recept voor gestoofde paprika's in tomatensaus peperoni stufati italiaans bijgerecht
Print Recipe

In Italie heet dit gerecht ook wel Peperoni Stufati (klinkt mooi he), maar hier zeggen we gewoonweg: gestoofde paprika’s. Je smoort namelijk verschillende paprika’s in een tomatensaus en serveer deze over de pasta of bij een gebraden stuk vlees of kip. Heerlijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • Trio van paprika (groen, geel, rood),
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 kleine rode ui,
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit,
  • 2 takjes verse Oregano (of gebruik 1 theelepel gedroogde variant),
  • peper,
  • zout,
  • olijfolie,
  • Optioneel: gedroogde chilipepers.

Extra: 

  • Hapjes pan,
  • Blender ( of gebruik een hoge kan en staafmixer).

Instructions

  1. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees vervolgens in lange, brede repen. Pel 1 knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en bak hierin de paprika repen met de uitgeperste knoflook zacht, gedurende 10 minuten.
  2. Maak ondertussen de tomatensaus: Pel de overige knoflookteen en rode ui, snijd vervolgens in parten. Pureer de gepelde tomaten, knoflook, ui, oregano en een extra scheutje olijfolie in de blender (of staafmixer met een hoge kan). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de saus bij de gestoofde paprika’s en laat gedurende 10-15 minuten meekoken. Zet het vuur desnoods iets lager, zodat de saus goed warm wordt, maar niet verbrand.
  4. Serveer de ‘ Peperoni Stufati’  als bijgerecht voor bij een heerlijk stukje vlees, of serveer bij een pasta maaltijd. Deze gestoofde paprika’s kun je zowel warm als koud eten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: paprika, tomaten, italie, bijgerecht, stoofschotel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


recept voor gestoofde paprika's in tomatensaus peperoni stufati italiaans bijgerecht

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

recept voor gestoofde paprika's in tomatensaus peperoni stufati italiaans bijgerecht

Category: Bijgerechten Tags: Italiaanse keuken, Paprika, stoofschotel, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 20: Los Angeles
Volgend bericht: Beluga Loves You ** in Maastricht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Shanna

    21 januari 2016 om 7:36 pm

    Ik ben hem nu aan het maken. Ruikt al lekker.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 januari 2016 om 11:53 am

      Super! En ik hoop dat je hem ook goed van smaak vond?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in