• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Kruidige bananenbrood met kokos

Kruidige bananenbrood met kokos

27 juli 2015 Door Betina Oostveen 11 Reacties

Jump to Recipe

Met overrijpe bananen weet deze dame wel raad! Ze doen het namelijk heel goed in (gezonde) baksels en deze kruidige bananenbrood met kokos is momenteel een van onze favorieten thuis! Het is een heerlijk en gezond variatierecept voor bananabread!


Kruidige bananenbrood met kokos

Deze kruidige bananenbrood met kokos is vol van smaak en geeft je tevens een stevige powerboost! Hij doet mij zelfs denken aan de kruidige, Indonesiche kruidcake! Maar dan dus gezonder en met een kokos twitst! Neem dus lekker een plak mee voor onderweg of snoep als gezond vier-uurtje! Wist je dat bananen boordevol kalium zitten? Dit kan een te hoge bloeddruk voorkomen. Tevens kan het regelmatig eten van bananen humeur schommelingen bij PMS (dames opgelet!) bestrijden. En bevorderen ze de aanmaak van serotonine, die weer nodig is voor een goede nachtrust.  Das nog eens een goed excuus voor regelmatig bananen brood recepten maken!

Kruidige bananenbrood met kokos

Nog meer bak recepten met kokos!

Ja deze kruidige bananenbrood met kokos is zeker een van onze grote favorieten! Maar kokos is zo heerlijk in heel veel bakrecepten. Maak er bijvoorbeeld deze vegan millionaires shortbread van! Heerlijk met een dikke laag dadelpasta namelijk! Maar deze ‘ouderwetse’ kokos makronen kan ik je zeker ook aanraden! Wedden dat je deze nooit meer in een winkel zult kopen. Ook lekker: vegan lemon cake balls! En deze muffins met frambozen en kokos die ik voor moederdag maakte met mijn dochter zijn ook te lekker!


Print

Kruidige bananenbrood met kokos

recept voor kruidige bananenbrood met kokos
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze kruidige bananenbrood met kokos doet nog het meeste denken aan de kruidige, Indonesiche kruidcake of peperkoek. Dit recept is suikervrij en glutenvrij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 12 plakken 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 flinke rijpe bananen
  • 75 gr ontpitte dadels
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 1 el pumpkin spice kruiden, of koekkruiden
  • 2 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl amandel extract
  • 100 gr fijne havermout vlokken
  • 70 gram amandelmeel
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel bakpoeder

Extra:

  • keukenmachine
  • cakeblik 22 cm
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hetelucht). Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren, de specerijen en amandel extract toe en meng in de keukenmachine gedurende 1-2 minuten.
  3. In een aparte kom meng je de havermout vlokken, amandelmeel, kokos en bakpoeder heel goed door elkaar. Giet het bananenmengsel hierbij en spatel rustig door totdat alles vermengd is.
  4. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Klop de vorm een paar keer op het aanrechtblad, zodat het beslag evenredig verdeeld.
  5. Bak de bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af. Laat vervolgens het kruidige bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kruidige bananenbrood met kokos

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kruidige bananen brood met kokos wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: amandelmeel, bananabread, bananen, dadels, Glutenvrij, havermout, Indonesische keuken, kokos, pumpkin spice, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Coppa Cocktails pakket
Volgend bericht: Fotodagboek Juli 2015 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    28 juli 2015 om 7:53 am

    Lekker Betina! Ik eet en maak te weinig bananenbrood. Tom is nl allergisch voor banaan dus tja voor één persoon maak je het dan weer niet zo snel…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 juli 2015 om 6:14 pm

      Maar het is zo lekker! En anders gewoon delen met buren, familie etc. of serveer een plakje bij de koffie.
      Het geluk is dat mijn bananenbroden gerust een paar dagen goed blijven (in de koelkast of luchtdicht) dus het hoeft niet in 1 dag op hoor 😉

      Beantwoorden
    • Chantal

      1 augustus 2015 om 7:43 am

      En invriezen kan heel goed. Ik heb altijd een voorraadje in de vriezer liggen! 🙂

      Beantwoorden
  2. Judith | myfoodblog.nl

    28 juli 2015 om 8:24 pm

    Lijkt me een lekker tussendoortje :)!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 juli 2015 om 10:00 am

      🙂

      Beantwoorden
  3. Lonneke

    29 juli 2015 om 9:59 am

    Hoi!

    Zou het bananenbrood ook nog smaken als ik
    De kokos weg laat? Ben er namelijk niet zo dol
    Op.

    Groetjes Lonneke

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 juli 2015 om 10:02 am

      Hi Lonneke,

      uiteraard kan dat. ik zou dan wel 20 gram extra havermoutmeel OF amandelmeel toevoegen. Anders wordt hij wellicht te ‘nat’.

      Succes!!

      Groetjes Betty

      Beantwoorden
  4. Angela

    29 december 2016 om 10:12 pm

    Deze cake al een paar keer gemaakt. Echter blijft ie te smeuïg waardoor de cake uit elkaar valt … wat kan ik Hieraan doen? Meer meel toevoegen of een ei minder of misschien wel hoger als 175 graden?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 december 2016 om 10:19 am

      Hi Angela,

      ja dat gebeurt helaas bij een glutenvrije deeg.
      Je zou wel meer havermout kunnen toevoegen ipv amandelmeel om het beslag wat droger te maken!
      Maar voor de beste binding kun je ook gewone bloem gebruiken om bananabread te maken.

      Beantwoorden
      • Angela

        6 januari 2017 om 10:09 am

        Hartelijk dank voor je reactie!!
        Volgende keer proberen.
        En heb je toevallig ook een lijst met voedingswaarde per 100 gram?

        Ik eet het recept graag en doe mee aan Personal body plan, dus daar zal ik het in moeten verwerken 🙂

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee