• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Kruidige bananenbrood met kokos

Kruidige bananenbrood met kokos

27 juli 2015 Door Betina Oostveen 11 Reacties

Met overrijpe bananen weet deze dame wel raad! Ze doen het namelijk heel goed in (gezonde) baksels en deze kruidige bananenbrood met kokos is momenteel een van onze favorieten thuis! Het is een heerlijk en gezond variatierecept voor bananabread!


Kruidige bananenbrood met kokos

Deze kruidige bananenbrood met kokos is vol van smaak en geeft je tevens een stevige powerboost! Hij doet mij zelfs denken aan de kruidige, Indonesiche kruidcake! Maar dan dus gezonder en met een kokos twitst! Neem dus lekker een plak mee voor onderweg of snoep als gezond vier-uurtje! Wist je dat bananen boordevol kalium zitten? Dit kan een te hoge bloeddruk voorkomen. Tevens kan het regelmatig eten van bananen humeur schommelingen bij PMS (dames opgelet!) bestrijden. En bevorderen ze de aanmaak van serotonine, die weer nodig is voor een goede nachtrust.  Das nog eens een goed excuus voor regelmatig bananen brood recepten maken!

Kruidige bananenbrood met kokos

Nog meer bak recepten met kokos!

Ja deze kruidige bananenbrood met kokos is zeker een van onze grote favorieten! Maar kokos is zo heerlijk in heel veel bakrecepten. Maak er bijvoorbeeld deze vegan millionaires shortbread van! Heerlijk met een dikke laag dadelpasta namelijk! Maar deze ‘ouderwetse’ kokos makronen kan ik je zeker ook aanraden! Wedden dat je deze nooit meer in een winkel zult kopen. Ook lekker: vegan lemon cake balls! En deze muffins met frambozen en kokos die ik voor moederdag maakte met mijn dochter zijn ook te lekker!


Print

Kruidige bananenbrood met kokos

recept voor kruidige bananenbrood met kokos

★★★★

4 from 1 reviews

Deze kruidige bananenbrood met kokos doet nog het meeste denken aan de kruidige, Indonesiche kruidcake of peperkoek. Dit recept is suikervrij en glutenvrij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 12 plakken 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 flinke rijpe bananen,
  • 75 gram ontpitte dadels,
  • snuf zout,
  • 3 grote eieren (L),
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of koekkruiden,
  • 2 theelepels gemalen gember,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1 theepel amandel extract,
  • 70 gram havermout,
  • 70 gram amandelmeel,
  • 40 gram geraspte kokos,
  • 1 eetlepel bakpoeder,

Extra:

  • keukenmachine,
  • oven,
  • cakeblik 22 cm,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren, de kruiden en amandel extract toe en meng in de keukenmachine gedurende 1-2 minuten.
  3. In een aparte kom meng je de havermout, amandelmeel, kokos en bakboeder heel goed door elkaar. Giet het bananenmengsel hierbij en spatel rustig door totdat alles vermengd is.
  4. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Klop de vorm een paar keer op het aanrechtblad, zodat het beslag evenredig verdeeld.
  5. Bak de bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af. Laat vervolgens het kruidige bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kruidige bananenbrood met kokos

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kruidige bananen brood met kokos wilt gaan maken!

Category: Cake recepten, Glutenvrije Recepten Tags: amandelmeel, bananabread, bananen, dadels, Glutenvrij, havermout, Indonesische keuken, kokos, pumpkin spice, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Coppa Cocktails pakket
Volgend bericht: Fotodagboek Juli 2015 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    28 juli 2015 om 7:53 am

    Lekker Betina! Ik eet en maak te weinig bananenbrood. Tom is nl allergisch voor banaan dus tja voor één persoon maak je het dan weer niet zo snel…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 juli 2015 om 6:14 pm

      Maar het is zo lekker! En anders gewoon delen met buren, familie etc. of serveer een plakje bij de koffie.
      Het geluk is dat mijn bananenbroden gerust een paar dagen goed blijven (in de koelkast of luchtdicht) dus het hoeft niet in 1 dag op hoor 😉

      Beantwoorden
    • Chantal

      1 augustus 2015 om 7:43 am

      En invriezen kan heel goed. Ik heb altijd een voorraadje in de vriezer liggen! 🙂

      Beantwoorden
  2. Judith | myfoodblog.nl

    28 juli 2015 om 8:24 pm

    Lijkt me een lekker tussendoortje :)!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 juli 2015 om 10:00 am

      🙂

      Beantwoorden
  3. Lonneke

    29 juli 2015 om 9:59 am

    Hoi!

    Zou het bananenbrood ook nog smaken als ik
    De kokos weg laat? Ben er namelijk niet zo dol
    Op.

    Groetjes Lonneke

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 juli 2015 om 10:02 am

      Hi Lonneke,

      uiteraard kan dat. ik zou dan wel 20 gram extra havermoutmeel OF amandelmeel toevoegen. Anders wordt hij wellicht te ‘nat’.

      Succes!!

      Groetjes Betty

      Beantwoorden
  4. Angela

    29 december 2016 om 10:12 pm

    Deze cake al een paar keer gemaakt. Echter blijft ie te smeuïg waardoor de cake uit elkaar valt … wat kan ik Hieraan doen? Meer meel toevoegen of een ei minder of misschien wel hoger als 175 graden?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 december 2016 om 10:19 am

      Hi Angela,

      ja dat gebeurt helaas bij een glutenvrije deeg.
      Je zou wel meer havermout kunnen toevoegen ipv amandelmeel om het beslag wat droger te maken!
      Maar voor de beste binding kun je ook gewone bloem gebruiken om bananabread te maken.

      Beantwoorden
      • Angela

        6 januari 2017 om 10:09 am

        Hartelijk dank voor je reactie!!
        Volgende keer proberen.
        En heb je toevallig ook een lijst met voedingswaarde per 100 gram?

        Ik eet het recept graag en doe mee aan Personal body plan, dus daar zal ik het in moeten verwerken 🙂

        ★★★★

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in