• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige taart met zalm en prei

Hartige taart met zalm en prei

24 april 2025 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Deze week is het Koningsdag en dan zijn jullie massaal op zoek naar oranje gekleurde recepten. Ik vond daar deze smakelijk hartige taart met zalm en prei dan ook uitstekend bij passen! Een heerlijk hartige gerecht geschikt voor de lunch, als tussendoortje of zelfs als diner, met een kleine salade erbij. En dan daarna lekker over de vrijmarkt struinen natuurlijk!

Hartige taart met zalm uit de oven

In het koelvak en vriesvak van de supermarkten kun je kant-en-klare bladerdeeg en hartige taartdeeg kopen. Deze zijn ideaal voor het maken van hartige taarten en kun je dus ook heel eenvoudig thuis op voorraad houden. Maar je mag natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld dit recept. Het scheelt je namelijk wat tijd als je dit recept voor hartige taart met zalm uit de oven wilt maken, waardoor hij dus eigenlijk ook prima op een doordeweekse avond kan! Vul een bakvorm met het deeg, je favoriete ingrediënten, schuif in de oven en je hebt er totaal geen omkijken meer naar! Smullen maar!

Weet jij wat het verschil is tussen een quiche of hartige taart? Lees er hier alles over inclusief een aantal voorbeeld recepten op een rijtje!

recept quiche met zalm en prei oven hartige taart betty's kitchen

Nog meer hartige taart recepten

Zo zie je maar: een hartige taart maken is eigenlijk heel eenvoudig. Onderstaand recept voor een ‘oranje’ gekleurde hartige taart met zalm en prei is afgekoeld ook erg lekker! Neem gerust mee naar Koningsdag als je op een kleedje verblijft en lekker wat te eten wilt. En als je deze zalmtaart net zo geslaagd vindt als wij thuis, dan kan ik je deze gesloten hartige taart met kabeljauw en doperwtjes ook aanraden. Geniet in ieder geval heerlijk van deze hartige taart recepten! Liever vegetarisch? Ga dan voor deze vega Curry ‘Pot Pie’ met bloemkool en meer!


Print

Recept: Hartige taart met zalm en prei

quiche met zalm en prei
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een lekker en makkelijk recept voor hartige taart met zalm en prei. Deeg in de vorm, even wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in. Ook afgekoeld is deze enorm lekker, en kan dus ook gerust mee voor onderweg naar een picknick, event etc.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg,  ontdooid (of ga voor zelfgemaakt deeg)
  • 175 gram zalmfilet
  • scheutje olie
  • 150 gram prei
  • 100 gram wortel of winterpeen
  • 1 flinke knoflook teen
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 5 eieren (M)
  • 250 ml slagroom
  • 70 gram geraspte kaas
  • zout & peper

Extra:

  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • hapjes- of koekenpan
  • kom + garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. doorsnede. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen.
  4. Ondertussen snijd je de ‘draadjes’ van de prei en snijd wit en groene gedeelte vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder.
  5. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

 


recept hartige taart met zalm en prei © bettyskitchen.nl

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: bladerdeeg, eieren, Franse keuken, hartige taart, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, Nederlandse keuken, oven, paprikapoeder, peterselie, prei, provencaalse kruiden, quiche, slagroom, Vis, wortels, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x Oranje recepten voor Koningsdag
Volgend bericht: Oranje Ontbijt Taart met Perzik (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kimberly

    14 juli 2017 om 11:46 am

    Lijkt mij ook een lekkere combinatie, zelf ook is proberen. Maak regelmatig hartige taart.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 juli 2017 om 5:58 pm

      Altijd een goed idee, toch ?! 🙂

      Beantwoorden
  2. Niels Drenth

    27 september 2017 om 7:52 am

    Altijd lekker! 🙂

    Beantwoorden
  3. James

    27 april 2020 om 10:51 am

    Wat een heerlijk recept Maak hem traditioneel nu elke koningsdag ! Heerlijk.
    Zelfheb ik er wel een corona twist aangegven, de kleintjes mochten het lijstje en de recepten zoeken en noteren. werkt prima maar houdt het ook even spannend !

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee