• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pumpkin Pancakes

Pumpkin Pancakes

27 oktober 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

We sluiten de week van de pompoen af met een heerlijk weekend brunch recept! Deze pumpkin pancakes moet je zeker op het menu gaan zetten! De combinatie van American Pancakes, met geroosterde pompoen, pumpkin spice en een vleugje vanille is namelijk hemels.

Ontbijten met pumpkin pancakes

In het weekend bakken wij in Huize Betty graag wafels of pancakes! Het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken maar het is ook super gezellig om met het hele gezin te ontbijten met pumpkin pancakes bijvoorbeeld. In de basis gebruik ik hiervoor mijn standaard recept voor American Pancakes en pas deze aan door hier o.a geroosterde pompoen aan toe te voegen. Het resultaat zijn deze semi-zoete pumpkin pancakes die al heel gauw ieders favoriet aan tafel werden.

recept voor zelf pumpkin pancakes maken ontbijt © bettyskitchen.nl

Zelf Pumpkin Pancakes maken

Tijdens onze week van de pompoen gaan we dan ook aan de slag met het recept voor zelf pumpkin pancakes maken. Je kunt hiervoor pompoenpuree uit blik of pot gebruiken. Of ga zelf aan de slag met geroosterde pompoen maken (zie recept hieronder). De geroosterde pompoen die je over hebt kun je bijvoorbeeld gebruiken om deze no-bake Pompoen Cheesecake van te maken. Of verwerk hem bijvoorbeeld in deze pompoencake en serveer er een glas Pumpkin Spice Latte bij! Check hier nog veel meer pompoen recepten op de site.


Print

Recept: Pumpkin Pancakes

recept pumpkin pancakes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Hoe beter dan je herfstdag te beginnen met deze pumpkin pancakes? Deze pannenkoekjes met geroosterde pompoenpuree, pumpkin spice en een vleugje vanille is namelijk hemels en staat garant voor een heerlijk ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren,
  • 300 ml melk,
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie,
  • 80 gram geroosterde pompoen puree , fijngeprakt, (circa 4 eetlepels),
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • 2 eetlepels vanille suiker,
  • 2 theelepels bicarbonaat of baking soda
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden,
  •  extra boter of olie om in te bakken
  • (* TIP: vervang het zelfrijzend bakmeel door 180 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)

Instructions

  1. Kluts de eieren en de melk door elkaar. Voeg de olie toe en roer goed door. 
  2. Meng het bakmeel, vanillesuiker, baking soda en pumpkin spicekruiden in een separate kom.Voeg geprakte pompoenpuree toe.
  3. Giet de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door. Dit kan eventueel ook in een blender of foodprocessor zodat alle pompoen ook goed fijngemaakt is. Zet een paar minuten apart zodat de bakingsoda kan gaan werken.
  4. Verhit ondertussen de bakplaat en smelt hier een dopje boter op. (Mocht je een koekenpan gebruiken, dan zul je meer boter nodig hebben)
  5. Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. De bovenkant zal tevens licht stollen en dat is het teken om de pumpkin pancakes om te draaien.
  6. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de Pumpkin pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden of tussen twee diepe borden.
  7. Serveer de pumpkin pancakes met bijvoorbeeld plakjes banaan, pecannoten en overgiet met maple syrup!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP voor zelf pompoen puree maken: Verwarm de oven voor op 180 graden(165 hete lucht). Maak de pompoen schoon: schil deze en snijd in blokken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoenstukken 25-45 minuten in de oven. Prik met een vork in om te kijken of deze gaar is. Laat afkoelen buiten de oven en prak met een vork of pureestamper. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor zelf pumpkin pancakes maken ontbijt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor pumpkin pancakes! Eet smakelijk alvast!

Category: Ontbijt Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, eieren, Halloween, pancakes, pompoen, pumpkin spice, roomboter, vanille, vanillesuiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween Millionaire Shortbread
Volgend bericht: Halloween Pompoensoep (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Romana

    18 februari 2022 om 2:23 am

    Super gemakkelijk en heerlijk recept!

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in