• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Pompoen salade met rode bieten en uienchutney

Pompoen salade met rode bieten en uienchutney

18 september 2023 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Jump to Recipe

Het is herfst en dat vieren we met lekkere pompoen recepten. Op maandagen eten wij steevast vegetarisch en op deze Meatless Monday maak je dan ook een vegetarisch pompoen salade met bietjes en homemade uienchutney. Dat wordt smullen !!

Pompoen salade recepten voor de herfst

Ik ben gek op goed vullende maaltijdsalade’s en dan ook echt niet alleen in de zomer. Ook in de herfst en de winter kun je hier alle kanten mee op. Ik serveer ze dan wel het liefst lauwwarm in plaats van koud en daarmee verfrissend in de zomer. Daarom vindt je op deze website nog meer lekkere pompoen salade recepten voor de herfst. Eerder maakte ik namelijk deze salade van parelgort met pompoen. En Betty deelde eerder deze pompoen salade met freekeh. Beiden zijn overigens afgekoeld, of de erna, ook erg lekker als (meeneem) lunch!

recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl

Zelf pompoen salade met bietjes maken.

Ik gebruikte voor deze pompoen salade met bietjes een (halve) flespompoen. Deze smaakt beduidend anders dan de ronde, oranje pompoen dit je nu ook overal ziet liggen. De smaak van de flespompoen is iets zoeter en nootachtiger, maar naar eigen smaak kun je dus voor jouw persoonlijke favoriet kiezen voor zelf pompoen salade met bietjes maken. En heb je nog wat (geroosterde) pompoen over? Maak er dan een heerlijke pompoensoep van!

Betty heeft eerder de handige tutorial How-to: pompoen snijden en schillen geplaatst, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met een hele pompoen. Maar als je voor het gemak reeds schoongemaakte en gesneden pompoen blokjes in de winkel koopt, oordelen wij verder niet hoor 🙂 Check hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen!


Print

Recept: pompoen salade met rode bietjes en uienchutney

recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Vier de herfst met deze pompoen salade met rode bietjes en uienchutney

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de salade:

  • ½ flespompoen
  • 350 gr rode (of gele) bietjes
  • 2 handjes sla melange
  • 75 gr amandelen en/of hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 100 gr blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort
  • 2 naanbroden om erbij te serveren
  • ½ el gedroogde tijm
  • Versgemalen peper
  • Plantaardige olie

Ingrediënten voor de uienchutney:

  • 5 rode uien
  • 3 el plantaardige olie
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 100 ml droge, rode wijn
  • 50 ml koud water
  • ½ el gedroogde tijm 
  • 3 el rietsuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet alvast een ruime ovenschaal klaar.
  2. Schil de uien en snij in dunne halve ringen. Schep de uien in een pan met alle overige ingrediënten voor de uienchutney. Roer goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat vervolgens zachtjes doorkoken voor minimaal 45 minuten. Tussendoor roer je de uienchutney om. Proef de chutney tegen het eind van de kooktijd en voeg naar eigen smaak nog extra ingrediënten toe.
  3. Ondertussen schil je de bietjes en snij in dunne partjes. Ook schil je de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de bietjes en pompoen in de ovenschaal samen met flink wat olie, peper en de gedroogde tijm. Plaats voor 45 minuten in het midden van de oven. Tijdens de oventijd schep je de groenten af en toe om. Hou de garing in de tussentijd in de gaten: de bietjes en pompoen moeten goed roosteren en zacht worden, maar natuurlijk niet verbranden.
  4. In de laatste 5 minuten van de oventijd plaats je ook de naanbroden in de oven.
  5. Verkruimel de blauwe kaas alvast. Rooster de amandelen en/of hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet verbranden. 
  6. Zodra de uienchutney en naan klaar zijn, serveer je alles samen in een grote pompoen salade met bietjes, blauwe kaas, noten en sla melange.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze pompoen salade met rode bieten en uienchutney.

recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: amandelen, blauwe kaas, gele bietjes, Glutenvrij, Herfst, hoofdgerechten, Kaas, maaltijds, naanbrood, Nanda Appelman, noten, pompoen, rode bieten, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tijm, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Halloween Decoratie bestellen
Volgend bericht: Oreo Bat Balls voor Halloween »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerline

    23 september 2022 om 9:23 pm

    Kunnen de gele bieten worden vervangen door rode bieten?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2022 om 12:51 pm

      Uiteraard!

      Beantwoorden
  2. Charles

    17 oktober 2023 om 3:53 pm

    Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 oktober 2023 om 10:24 am

      altijd leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee