• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

21 november 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Wat de doen met pompoen? Momenteel kun je niet om deze oranje juweeltjes heen, want ze zitten natuurlijk volop in het seizoen. Dus bedacht ik deze geroosterde pompoensalade met geitenkaas en Freekeh granen.

Kleurrijke Pompoensalade

Wij zijn in huize Betty dol op recepten met pompoen. Deze kleurrijke poempoensalade heeft een heerlijk nootachtige smaak en is ideaal als vullende maaltijdsalade voor tijdens de lunch of het avondeten. De pompoen heeft namelijk een wat vlezige structuur, waardoor je een stukje vlees, gevogelte of vis niet eens meer mist.

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Pompoensalade met freekeh granen

Afgelopen zomer stelde ik jullie al voor aan Artisan Grains: die met een heel assortiment aan granen nu ook in Nederland te verkrijgen zijn. Freekeh is een vrij nieuwe graansoort in Nederland, maar in Amerika is deze al immens populair. Freekeh is jonge en groene tarwe (Greenwheat) en heeft dankzij zijn leeftijd een hogere voedingswaarde als gewone tarwe granen. Het heeft ook een nootachtige smaak waardoor het heel goed combineert met een pittige salade (zoals rucola) en natuurlijk de geroosterde pompoen in deze pompoensalade. Freekeh heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft.  En daarnaast bevat het vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Je zou het bijna een superfood gaan noemen.


Print

Recept: Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kleine oranje pompoen,
  • 200 gram Freekeh,
  • 1 liter water,
  • 250 gram cherrytomaten,
  • 150 gram geitenkaas (chevre) of fetakaas,
  • 75 gram rucola,
  • 1 citroen,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • verse (platte) peterselie,
  • 3 eetlepels pompoen- en/of zonnebloempitten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes en draadjes er uit. Snijd de pompoen in parten van 1-2 cm breed en gebruik een dunschiller om de schil te verwijderen. Verdeel de pompoen over de bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng de Freekeh  gedurende 15 minuten aan de kook in 1 liter water, een eetlepel olijfolie en een theelepel zout. (Check altijd even de verpakking voor de juiste bereidingstijd). Giet de Freekeh na afloop af en laat iets afkoelen.
  4. Was intussen de kerstomaatjes en halveer deze, en verkruimel de feta. Voeg de tomaatjes, de helft van de verkruimelde feta en de rucola toe aan de Freekeh. Zodra de pompoen gaar is hak je de helft in grove blokken en voeg ook toe aan de salade.
  5. Maak nu de dressing: Pers de citroen uit in een kommetje, voeg hier 3 eetlepels olijfolie aan toe en breng op smaak met zout en peper. Hak wat peterselie grof en meng ook door de dressing.  Giet de dressing door de pompoensalade en roer goed door.
  6. Verdeel de salade over vier borden, Verdeel hier de overige pompoenrepen en feta overheen. Tot slot garneer je de pompoensalade met pompoen- en/of zonnebloempitten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Category: Lunch recepten Tags: Artisan Grains, citroen, feta, freekeh, Herfst, olijfolie, oven, peterselie, pompoen, pompoenpitten, roosteren, rucola, tomaten, vegetarisch, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)
Volgend bericht: Vers van de pers #5 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Manon

    30 september 2015 om 6:57 pm

    Dit recept was bij mij helaas geen succes. Jammer want de ingrediënten vind ik altijd erg lekker. Ik vond de salade te vlak van smaak en miste ergens wat kruiden. Normaal maak ik een salade van pompoen met een dressing van sinaasappelsap olijfolie en kaneel, dit mengt in mijn ogen ook beter met de pompoen.
    Volgende keer beter, want andere recepten vind ik wel erg goed!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in