• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

21 november 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Wat de doen met pompoen? Momenteel kun je niet om deze oranje juweeltjes heen, want ze zitten natuurlijk volop in het seizoen. Dus bedacht ik deze geroosterde pompoensalade met geitenkaas en Freekeh granen.

Kleurrijke Pompoensalade

Wij zijn in huize Betty dol op recepten met pompoen. Deze kleurrijke poempoensalade heeft een heerlijk nootachtige smaak en is ideaal als vullende maaltijdsalade voor tijdens de lunch of het avondeten. De pompoen heeft namelijk een wat vlezige structuur, waardoor je een stukje vlees, gevogelte of vis niet eens meer mist.

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Pompoensalade met freekeh granen

Afgelopen zomer stelde ik jullie al voor aan Artisan Grains: die met een heel assortiment aan granen nu ook in Nederland te verkrijgen zijn. Freekeh is een vrij nieuwe graansoort in Nederland, maar in Amerika is deze al immens populair. Freekeh is jonge en groene tarwe (Greenwheat) en heeft dankzij zijn leeftijd een hogere voedingswaarde als gewone tarwe granen. Het heeft ook een nootachtige smaak waardoor het heel goed combineert met een pittige salade (zoals rucola) en natuurlijk de geroosterde pompoen in deze pompoensalade. Freekeh heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft.  En daarnaast bevat het vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Je zou het bijna een superfood gaan noemen.


Print

Recept: Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kleine oranje pompoen,
  • 200 gram Freekeh,
  • 1 liter water,
  • 250 gram cherrytomaten,
  • 150 gram geitenkaas (chevre) of fetakaas,
  • 75 gram rucola,
  • 1 citroen,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • verse (platte) peterselie,
  • 3 eetlepels pompoen- en/of zonnebloempitten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes en draadjes er uit. Snijd de pompoen in parten van 1-2 cm breed en gebruik een dunschiller om de schil te verwijderen. Verdeel de pompoen over de bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng de Freekeh  gedurende 15 minuten aan de kook in 1 liter water, een eetlepel olijfolie en een theelepel zout. (Check altijd even de verpakking voor de juiste bereidingstijd). Giet de Freekeh na afloop af en laat iets afkoelen.
  4. Was intussen de kerstomaatjes en halveer deze, en verkruimel de feta. Voeg de tomaatjes, de helft van de verkruimelde feta en de rucola toe aan de Freekeh. Zodra de pompoen gaar is hak je de helft in grove blokken en voeg ook toe aan de salade.
  5. Maak nu de dressing: Pers de citroen uit in een kommetje, voeg hier 3 eetlepels olijfolie aan toe en breng op smaak met zout en peper. Hak wat peterselie grof en meng ook door de dressing.  Giet de dressing door de pompoensalade en roer goed door.
  6. Verdeel de salade over vier borden, Verdeel hier de overige pompoenrepen en feta overheen. Tot slot garneer je de pompoensalade met pompoen- en/of zonnebloempitten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pompoensalade met geitenkaas en freekeh

Category: Lunch recepten Tags: Artisan Grains, citroen, feta, freekeh, Herfst, olijfolie, oven, peterselie, pompoen, pompoenpitten, roosteren, rucola, tomaten, vegetarisch, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)
Volgend bericht: Vers van de pers #5 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Manon

    30 september 2015 om 6:57 pm

    Dit recept was bij mij helaas geen succes. Jammer want de ingrediënten vind ik altijd erg lekker. Ik vond de salade te vlak van smaak en miste ergens wat kruiden. Normaal maak ik een salade van pompoen met een dressing van sinaasappelsap olijfolie en kaneel, dit mengt in mijn ogen ook beter met de pompoen.
    Volgende keer beter, want andere recepten vind ik wel erg goed!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee