• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gnocchi met paprika stoof

Gnocchi met paprika stoof

21 januari 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze kleurrijke stoofschotel met gnocchi en paprika op het menu staan. Ik kan dus heel blij worden van een goede stoofpot: zo’n pruttelende pan op het vuur en een heerlijke geur die zich door het huis verspreid. 

Winterse Gnocchi met paprika stoof

Klinkt deze winterse gnocchi met paprika stoof als muziek in de oren? Dan heb ik uiteraard meer inspiratie voor stoofschotels. Eerder maakte ik dit vegetarische stoofpotje met kikkererwten en champignons, en deze groentestoof met okra. Beide aanraders om zo’n heerlijke ruikende keuken te creëren! 😉

Gebakken Gnocchi

Het recept voor deze gnocchi met paprika stoof bestaat uit twee delen. Je maakt namelijk een heerlijke stoofschotel van de paprika’s en serveert deze met gebakken gnocchi. Ik vind dat altijd veel lekkerder dan gnocchi koken zoals op de verpakking altijd wordt gesuggereerd als bereidingswijze. Gebakken gnocchi krijgt zo’n lekker knapperig, bruin randje.

Maar je kunt natuurlijk naar eigen wens variëren met bijvoorbeeld rijst, aardappels of pasta passen hier ook heerlijk bij. Serveer de gnocchi met paprika stoof als bijgerecht bij een stukje vlees, gevogelte of vis. Maar speciaal voor de Meatless Monday ga je liever voor een stukje vegetarisch ‘vlees’ of wat Parmezaanse kaas er bovenop!


Print

Recept: Gnocchi met paprika stoof

recept gnocchi met paprika stoof
Print Recipe

Dit vegetarische bijgerecht is heerlijk tijdens de koude wintermaanden. Een stoofpotje van paprika’s geserveerd met gebakken gnocchi

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 1 uur, 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 paprika’s (bijv. 2 rode, 1 gele, 1 groene),
  • 2 rode uien,
  • 250 gram cherrytomaten,
  • 4 teentjes knoflook,
  • 400 gram tomatenblokjes,
  • 500 gram gnocchi,
  • 100 gram olijven,
  • 2 laurierblaadjes,
  • Een handje zonnebloempitten,
  • Plantaardige olie om te bakken,
  • Peper en zout.

Instructions

  1. Schil de uien en snij in dunne halve ringen. Was de paprika’s en snij de zaden en zaadlijsten eruit. Snij in de lengte in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaten. 
  2. Giet flink wat olie in een hapjespan; zo’n 3-4 el. Voeg de ui en paprika toe en bak voor zo’n 20 minuten door op laag tot middelhoog vuur. De groenten moeten niet gaan kleuren, maar vooral lekker zacht worden. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook de cherrytomaatjes toe. Schep door elkaar en bak nog eens 5 minuutjes zachtjes door.
  3. Vervolgens giet je de tomatenblokjes erbij, samen met 150 ml. water. Ook voeg je de laurierblaadjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je de pan op het laagste vuur en plaats je er een deksel op. 
  4. Laat de stoof voor 60 minuten stoven. Tussendoor roer je regelmatig. In de laatste 15 minuten zet je een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm daar nog wat olie in. Bak de gnocchi in 15 minuten rondom aan, tot het een lichtbruin korstje krijgt. 
  5. Proef de paprikastoof en voeg naar eigen wens zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren. Serveer de paprikastoof met de gnocchi en de olijven en zonnebloempitten eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

 

Notes

Bewaartip: een stoofpotje smaakt soms wel nog lekkerder de dag erna omdat de smaken dan nog meer met elkaar vermengd zijn. Heb je dan ook over? Bewaar goed afgesloten en warm de dagen erna nog eens op. Dit kan met de gnocchi (die is de dag erna alleen niet meer knapperig) of serveer er een ander bijgerecht bij voor de variatie.

Liefs, Nanda 

Keywords: bijgerecht, vegetarisch, stoofschotel, paprika, gnocchi

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gnocchi met paprika stoof

Category: Bijgerechten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: gnocchi, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, olijven, Paprika, stoofschotel, tomaten, uien, vegetarisch, Winter, zonnebloempitten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Boerenkool cake met halloumi (video)
Volgend bericht: 5x Warme Chocolademelk »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in