• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gnocchi met paprika stoof

Gnocchi met paprika stoof

21 januari 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze kleurrijke stoofschotel met gnocchi en paprika op het menu staan. Ik kan dus heel blij worden van een goede stoofpot: zo’n pruttelende pan op het vuur en een heerlijke geur die zich door het huis verspreid. 

Winterse Gnocchi met paprika stoof

Klinkt deze winterse gnocchi met paprika stoof als muziek in de oren? Dan heb ik uiteraard meer inspiratie voor stoofschotels. Eerder maakte ik dit vegetarische stoofpotje met kikkererwten en champignons, en deze groentestoof met okra. Beide aanraders om zo’n heerlijke ruikende keuken te creëren! 😉

Gebakken Gnocchi

Het recept voor deze gnocchi met paprika stoof bestaat uit twee delen. Je maakt namelijk een heerlijke stoofschotel van de paprika’s en serveert deze met gebakken gnocchi. Ik vind dat altijd veel lekkerder dan gnocchi koken zoals op de verpakking altijd wordt gesuggereerd als bereidingswijze. Gebakken gnocchi krijgt zo’n lekker knapperig, bruin randje.

Maar je kunt natuurlijk naar eigen wens variëren met bijvoorbeeld rijst, aardappels of pasta passen hier ook heerlijk bij. Serveer de gnocchi met paprika stoof als bijgerecht bij een stukje vlees, gevogelte of vis. Maar speciaal voor de Meatless Monday ga je liever voor een stukje vegetarisch ‘vlees’ of wat Parmezaanse kaas er bovenop!


Print

Recept: Gnocchi met paprika stoof

recept gnocchi met paprika stoof
Print Recipe

Dit vegetarische bijgerecht is heerlijk tijdens de koude wintermaanden. Een stoofpotje van paprika’s geserveerd met gebakken gnocchi

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 1 uur, 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 paprika’s (bijv. 2 rode, 1 gele, 1 groene),
  • 2 rode uien,
  • 250 gram cherrytomaten,
  • 4 teentjes knoflook,
  • 400 gram tomatenblokjes,
  • 500 gram gnocchi,
  • 100 gram olijven,
  • 2 laurierblaadjes,
  • Een handje zonnebloempitten,
  • Plantaardige olie om te bakken,
  • Peper en zout.

Instructions

  1. Schil de uien en snij in dunne halve ringen. Was de paprika’s en snij de zaden en zaadlijsten eruit. Snij in de lengte in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaten. 
  2. Giet flink wat olie in een hapjespan; zo’n 3-4 el. Voeg de ui en paprika toe en bak voor zo’n 20 minuten door op laag tot middelhoog vuur. De groenten moeten niet gaan kleuren, maar vooral lekker zacht worden. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook de cherrytomaatjes toe. Schep door elkaar en bak nog eens 5 minuutjes zachtjes door.
  3. Vervolgens giet je de tomatenblokjes erbij, samen met 150 ml. water. Ook voeg je de laurierblaadjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je de pan op het laagste vuur en plaats je er een deksel op. 
  4. Laat de stoof voor 60 minuten stoven. Tussendoor roer je regelmatig. In de laatste 15 minuten zet je een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm daar nog wat olie in. Bak de gnocchi in 15 minuten rondom aan, tot het een lichtbruin korstje krijgt. 
  5. Proef de paprikastoof en voeg naar eigen wens zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren. Serveer de paprikastoof met de gnocchi en de olijven en zonnebloempitten eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

 

Notes

Bewaartip: een stoofpotje smaakt soms wel nog lekkerder de dag erna omdat de smaken dan nog meer met elkaar vermengd zijn. Heb je dan ook over? Bewaar goed afgesloten en warm de dagen erna nog eens op. Dit kan met de gnocchi (die is de dag erna alleen niet meer knapperig) of serveer er een ander bijgerecht bij voor de variatie.

Liefs, Nanda 

Keywords: bijgerecht, vegetarisch, stoofschotel, paprika, gnocchi

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gnocchi met paprika stoof

Category: Bijgerechten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: gnocchi, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, olijven, Paprika, stoofschotel, tomaten, uien, vegetarisch, Winter, zonnebloempitten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Boerenkool cake met halloumi (video)
Volgend bericht: 5x Warme Chocolademelk »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in