Print

Recept: Pompoen Gnocchi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pompoen gnocchi maak je heel eenvoudig zelf. Met aardappel, bloem en pompoen. Bakken in salieboter maakt het gerecht helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gr kruimige aardappels,
  • 1 kop afgekoelde pompoen puree,
  • 1 ei,
  • 300 gr bloem,
  • 1 theelepel zout.

Voor de saus:

  • 3 eetlepels roomboter,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 sjalot, in halve ringen,
  • 100 gram champignons, in partjes,
  • 3 takjes tijm, gerist,
  • klein handje verse salieblaadjes,
  • 50 ml slagroom,
  • 1 eetlepel bloem of maizena,
  • 100 ml kookvocht van de gnocchi.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd doormidden. Stop in een ruime pan met water en snufje zout en breng aan de kook. Prik na 15 minuten in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet dan af en laat uitdampen.
  2. Meng in een ruime kom de afgekoelde aardappels, pompoenpuree, ei, bloem en zout door elkaar. Kneed hier met de hand een soepel deeg van. Bestuif een werkblad met ruim bloem en vorm het gnocchi deeg tot een flinke rol. 
  3. Snijd telkens een dikke plak van de rol en kneed deze kort door en rol met twee handen uit tot een lange sliert van 1-2 cm dikte. Snijd de sliert in blokken van 1-2 cm dik en druk met de tanden van een vork wat ribbels op de bovenkant. Je hebt nu al een mooie gnocchi vorm.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Wacht tot de gnocchi boven komt drijven en laat dan nog 1-2 minuten doorkoken. Schep de gnocchi uit de pan en laat afkoelen. Schep tevens een kop van het kookvocht af en zet apart.
  5. Verwarm een ruime hapjespan of wok op medium vuur. Smelt de boter en bak vervolgens de knoflook, sjalot, champignons, tijm en salie blaadjes gedurende 3 minuten. Roer de bloem of maizena los met koude slagroom om alvast klontjes te verwijderen. Giet dit in de pan, samen met het kookvocht van de gnocchi en roer een licht gebonden saus. Laat de saus en groenten een paar minuten zachtjes doorkoken. Schep tot slot de gekookte gnocchi in de ruime pan en roer goed door om alles te verdelen.
  6. Schep de pompoen gnocchi in diepe borden en serveer direct, eventueel nog met een groene salade er bij.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Notes

“Je kunt stappen 1 t/m 3 ook gerust een dag van tevoren voorbereiden. Leg de gnocchi dan naast elkaar op een bord, eventueel een stuk bakpapier en daarbovenop nog een laag met gnocchi, en bewaar in de koelkast. De volgende dag volg je dan het recept verder vanaf stap 4. “