• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

18 september 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Het is weer Meatless Monday en voor vanavond kun jij deze ovenschotel met gnocchi en raapstelen op het menu zetten! Je schuift deze vegetarische schotel in een mum van tijd in de oven, dus ideaal na een lange werkdag. Eet je toch lekker en gezond!

Koken met raapstelen

Raapstelen? Jup! Raapstelen zijn hartstikke gezond, ze zitten vol met vitamine C, calcium en ijzer. Het is een echte Hollandse seizoensgroente die in het voorjaar en de zomer te verkrijgen is. Je koopt het in bosjes of los gewoon in de supermarkt. Nu moet ik toegeven dat ik zelf nog niet echt ervaring had met het koken met raapstelen. Hoog tijd om daar dus verandering in aan te brengen en dat beviel prima! In deze ovenschotel met gnocchi lijken de raapstelen qua smaak en structuur een beetje op verse spinazie.

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ovenschotel Recepten

Ovenschotels zijn altijd zo lekker makkelijk. Het is in een mum van tijd klaar en je staat niet in het heetst van de strijd in 5 pannen tegelijkertijd te roeren. Ideaal dus ook als je eetgasten krijgt. Niet alleen deze vegetarische ovenschotel met gnocchi en raapstelen is een aanrader. Maar Betty maakte eerder deze Ovenschotel met gehakt en aardappel (een traditionele Britse cottage pie) en deze Zwitserse aardappelschotel met kaas. Beide niet vegetarisch, maar wel ook heel lekker!


Print

Recept: Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen
Print Recipe

Het is weer Meatless Monday en voor vanavond kun jij deze ovenschotel met gnocchi en raapstelen op het menu zetten! Je schuift deze vegetarische schotel in een mum van tijd in de oven, dus ideaal na een lange werkdag. Eet je toch lekker en gezond!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram gnocchi
  • 1 bos raapstelen (zo’n 250 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. pijnboompitten
  • 1 rol geitenkaasbrie (zo’n 150 gram)
  • 3 takjes verse of 1 tl. gedroogde tijm
  • Snuf peper en zout
  • Olijfolie om te bakken en in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet alvast een ovenschaal in. 
  2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snij de wortels van de raapstelen. De steeltjes en het blad kun je beide eten. Je kunt de raapstelen wat fijner snijden of in z’n geheel verwerken. Kook de raapstelen 5 minuten in het water en giet ze vervolgens af. Druk voorzichtig zoveel mogelijk water uit de raapstelen, anders wordt de schotel te nat.
  3. Ondertussen verwarm je 1.5 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog buur. Voeg de gnocchi toe en bak ook deze voor 5 minuten. Schud regelmatig zodat de gnocchi niet aanbrandt. In de laatste minuut pers je de knoflook uit boven de pan en voeg naar wens een snuf zout en peper toe. Verwarm de knoflook nog even mee.  
  4. Snij de tomaat en geitenkaasbrie in dunne plakken en de bosui in ringetjes. 
  5. Als alle ingrediënten klaar staan begin je met het opbouwen van de ovenschotel. Schep de gnocchi in de ingevette ovenschaal en vervolgens de tomaat. Verdeel twee derde van de tijm over de tomaten. Vervolgens verdeel je de raapstelen over de tomaten, gevolgd door de bosuitjes, geitenkaasbrie en als laatste strooi je de pijnboompitten eroverheen. 
  6. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schaal met het laatste beetje tijm eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bosui, geitenkaas, gnocchi, hoofdgerecht, Nanda Appelman, ovenschotel, pijnboompitten, raapstelen, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Roast Room + Slagerij Amsterdam
Volgend bericht: Retro Eetkamer Trend »

Lees Interacties

Reacties

  1. Will Langenberg

    1 oktober 2017 om 6:37 pm

    Mmmm, lekker hoor.
    Ga ik proberen.
    Ben benieuwd naar de smaak.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in