• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Groente Recepten / Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

18 september 2017 Door Nanda Appelman 1 Comment

Het is weer Meatless Monday en voor vanavond kun jij deze ovenschotel met gnocchi en raapstelen op het menu zetten!

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Je schuift deze vegetarische schotel in een mum van tijd in de oven, dus ideaal na een lange werkdag. Eet je toch lekker en gezond!

Koken met raapstelen

Raapstelen? Jup! Raapstelen zijn hartstikke gezond, ze zitten vol met vitamine C, calcium en ijzer. Het is een echte Hollandse seizoensgroente die in het voorjaar en de zomer te verkrijgen is. Je koopt het in bosjes of los gewoon in de supermarkt. Nu moet ik toegeven dat ik zelf nog niet echt ervaring had met het koken met raapstelen. Hoog tijd om daar dus verandering in aan te brengen en dat beviel prima! In deze ovenschotel met gnocchi lijken de raapstelen qua smaak en structuur een beetje op verse spinazie.

Ovenschotel Recepten

Ovenschotels zijn altijd zo lekker makkelijk. Het is in een mum van tijd klaar en je staat niet in het heetst van de strijd in 5 pannen tegelijkertijd te roeren. Ideaal dus ook als je eetgasten krijgt. Betty maakte eerder deze Ovenschotel met gehakt en aardappel (een traditionele cottage pie) en deze Aardappelschotel met kaas. Beide niet vegetarisch, maar wel ook heel lekker!

Print

Recept: Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 400 gram gnocchi
  • 1 bos raapstelen (zo’n 250 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. pijnboompitten
  • 1 rol geitenkaasbrie (zo’n 150 gram)
  • 3 takjes verse of 1 tl. gedroogde tijm
  • Snuf peper en zout
  • Olijfolie om te bakken en in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet alvast een ovenschaal in. 
  2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snij de wortels van de raapstelen. De steeltjes en het blad kun je beide eten. Je kunt de raapstelen wat fijner snijden of in z’n geheel verwerken. Kook de raapstelen 5 minuten in het water en giet ze vervolgens af. Druk voorzichtig zoveel mogelijk water uit de raapstelen, anders wordt de schotel te nat.
  3. Ondertussen verwarm je 1.5 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog buur. Voeg de gnocchi toe en bak ook deze voor 5 minuten. Schud regelmatig zodat de gnocchi niet aanbrandt. In de laatste minuut pers je de knoflook uit boven de pan en voeg naar wens een snuf zout en peper toe. Verwarm de knoflook nog even mee.  
  4. Snij de tomaat en geitenkaasbrie in dunne plakken en de bosui in ringetjes. 
  5. Als alle ingrediënten klaar staan begin je met het opbouwen van de ovenschotel. Schep de gnocchi in de ingevette ovenschaal en vervolgens de tomaat. Verdeel twee derde van de tijm over de tomaten. Vervolgens verdeel je de raapstelen over de tomaten, gevolgd door de bosuitjes, geitenkaasbrie en als laatste strooi je de pijnboompitten eroverheen. 
  6. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schaal met het laatste beetje tijm eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Category: Groente Recepten Tags: bosui, geitenkaas, gnocchi, hoofdgerecht, Nanda Appelman, ovenschotel, pijnboompitten, raapstelen, tomaten, vegetarisch

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « The Roast Room + Slagerij Amsterdam
Next Post: Retro Eetkamer Trend »

Reader Interactions

Comments

  1. Will Langenberg

    1 oktober 2017 at 6:37 pm

    Mmmm, lekker hoor.
    Ga ik proberen.
    Ben benieuwd naar de smaak.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee