• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pompoen Gnocchi

Pompoen Gnocchi

11 februari 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Heb je altijd al eens zelf gnocchi willen maken? Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Ga jij hem ook maken?

Zelf pompoen gnocchi maken

Gnocchi kun je heel eenvoudig ook zelf thuis maken. Met een kilo kruimige aardappels gekookt en gestampt tot puree, meng je dit met een ei, een theelepel zout en zo’n 300 gram bloem. Thats it! En dan mag het rollen beginnen. Maar wist je dat pompoen puree ook fantastisch smaakt in gnocchi? Ik ben namelijk dol op pompoen dus zo ontstond ook het idee voor zelf pompoen gnocchi maken. Ik serveer hem lekker met gebakken champignons en een salie-roomsaus… hmmmmmmmmm

recept pompoen gnocchi © bettyskitchen
recept pompoen gnocchi © bettyskitchen

Nog meer recepten met Gnocchi

Heb je de smaak te pakken na deze overheerlijke pompoen gnocchi? Dan heb ik uiteraard nog meer recepten met gnocchi voor je in petto! Probeer bijvoorbeeld eens deze gnocchi met paprikastoof. Of maak een gnocchi schotel met halloumi kaas en noten. Wist je dat gnocchi ook heel goed te bereiden is in de oven? Check deze kookvideo voor gnocchi met kip uit de oven. Of maak een gnocchi ovenschotel met raapstelen! Geniet heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: Pompoen Gnocchi

recept pompoen gnocchi © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pompoen gnocchi maak je heel eenvoudig zelf. Met aardappel, bloem en pompoen. Bakken in salieboter maakt het gerecht helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gr kruimige aardappels,
  • 1 kop afgekoelde pompoen puree,
  • 1 ei,
  • 300 gr bloem,
  • 1 theelepel zout.

Voor de saus:

  • 3 eetlepels roomboter,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 sjalot, in halve ringen,
  • 100 gram champignons, in partjes,
  • 3 takjes tijm, gerist,
  • klein handje verse salieblaadjes,
  • 50 ml slagroom,
  • 1 eetlepel bloem of maizena,
  • 100 ml kookvocht van de gnocchi.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd doormidden. Stop in een ruime pan met water en snufje zout en breng aan de kook. Prik na 15 minuten in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet dan af en laat uitdampen.
  2. Meng in een ruime kom de afgekoelde aardappels, pompoenpuree, ei, bloem en zout door elkaar. Kneed hier met de hand een soepel deeg van. Bestuif een werkblad met ruim bloem en vorm het gnocchi deeg tot een flinke rol. 
  3. Snijd telkens een dikke plak van de rol en kneed deze kort door en rol met twee handen uit tot een lange sliert van 1-2 cm dikte. Snijd de sliert in blokken van 1-2 cm dik en druk met de tanden van een vork wat ribbels op de bovenkant. Je hebt nu al een mooie gnocchi vorm.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Wacht tot de gnocchi boven komt drijven en laat dan nog 1-2 minuten doorkoken. Schep de gnocchi uit de pan en laat afkoelen. Schep tevens een kop van het kookvocht af en zet apart.
  5. Verwarm een ruime hapjespan of wok op medium vuur. Smelt de boter en bak vervolgens de knoflook, sjalot, champignons, tijm en salie blaadjes gedurende 3 minuten. Roer de bloem of maizena los met koude slagroom om alvast klontjes te verwijderen. Giet dit in de pan, samen met het kookvocht van de gnocchi en roer een licht gebonden saus. Laat de saus en groenten een paar minuten zachtjes doorkoken. Schep tot slot de gekookte gnocchi in de ruime pan en roer goed door om alles te verdelen.
  6. Schep de pompoen gnocchi in diepe borden en serveer direct, eventueel nog met een groene salade er bij.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Notes

“Je kunt stappen 1 t/m 3 ook gerust een dag van tevoren voorbereiden. Leg de gnocchi dan naast elkaar op een bord, eventueel een stuk bakpapier en daarbovenop nog een laag met gnocchi, en bewaar in de koelkast. De volgende dag volg je dan het recept verder vanaf stap 4. “

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pompoen gnocchi © bettyskitchen

Category: Pasta Recepten Tags: aardappels, bloem, champignons, eieren, gnocchi, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, knoflook, maizena, pompoen, roomboter, salie, sjalotten, slagroom, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Blondies met roze chocolade (video)
Volgend bericht: 5 tips om te beginnen met gezonder eten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Margreet

    11 februari 2019 om 4:00 pm

    Hallo,

    Ik heb een x op de site gekeken en wordt elke dag gespamd als ik mijn laptop opstart, dit vind ik best wel vervelend en wens dit natuurlijk niet meer. Graag zie ik hier een oplossing tegemoet want dit is ongevraagd.

    mvg

    Margreet

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 februari 2019 om 10:08 am

      Hi Margreet,
      ik stuur je even een mailtje hierover, want je kunt je namelijk op verschillende manieren abonneren en dus ook stopzetten.
      groeten, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee