• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes

Pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes

8 november 2018 Door Jadis Schreuder Reageer

We love veggies! Afgelopen zomer kon je niet om de vegetarische barbecue en vegaburgers heen, en dit najaar is het de beurt aan de pompoenburger om in de spotlight te staan. Tijdens deze Pompoen Week serveer je dan ook een pompoenburger met pittige dressing van The Lemon Kitchen.

Over The Lemon Kitchen

Dit recept voor pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes is een vegetarisch recept dat gezond en super lekker is! Op mijn eigen website: TheLemonKitchen.nl kook ik altijd voor een optimale smaakbalans met een frisse twist en daarbij mag een beetje citroen nooit ontbreken! En ik zal af en toe ook een lekker recept met citroen hier bij Betty komen delen.

pompoenburger van The Lemon Kitchen

Pompoenburger met pittige dressing

Omdat het deze week ‘Pompoen Week‘ is in huize Betty, is deze pompoenburger een hoofdgerecht met pompoen in de hoofdrol. Het gerecht staat ook zo op tafel en dat zijn vaak mijn favoriete recepten! Zolang je maar kookt met liefde, aandacht en goede ingrediënten komt het altijd goed. Ik ben zelf liefhebber van deze pompoenburger met een pittige dressing eten. De Madame Jeanette peper doet het erg goed bij het frisse van de citroen, het zoete van de pompoen en het romige van de yoghurtdressing! Het recept voor de pompoenburger met pittige dressing vind je hieronder.

>> Hou je van pompoen met een pittige twist? Check dan ook dit recept voor pittige pompoensoep! 


Print

Recept: Pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes

pompoenburger van The Lemon Kitchen
Print Recipe
  • Author: The Lemon Kitchen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 4–8 (spelt) pita broodjes,
  • 1 flespompoen,
  • 2 gele Paprika’s,
  • 200 gram Feta,
  • 250 gram cherrytomaatjes,
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden.

Yoghurtdressing:

  • 200 ml (Geiten)yoghurt,
  • klein stukje Madame Jeanette peper of een andere gele peper, zeer fijn gehakt,
  • verse koriander,
  • sap & rasp van een halve biologische citroen.

Instructions

  1. Was als eerste de fles pompoen en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant eraf. Daarna snijd je de fles pompoen in dunne plakken van maximaal 1 centimeter. Deze vormen straks de pompoenburgers.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer vervolgens de pompoen in met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout. Pak een ovenschaal/bakplaat en leg hier bakpapier op.
  3. Snijd vervolgens de paprika in grote stukken en leg samen met de pompoen op de ovenschaal/bakplaat. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de fles pompoen gaar is. (TIP: Prik met een vork in om te kijken of de pompoenburgers gaar zijn.) Leg als laatste de feta op de pompoen en laat even een paar minuten smelten op de burgers.
  4. Voor de pittige dressing: Hak de koriander en de madame Jeanette peper in kleine stukjes, en meng met de yoghurt. Voeg daarna wat citroenrasp en sap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Roer nog even goed en de fris-pittige yoghurtdressing is klaar.
  5. Grill de pita broodjes, als de pompoen burgers bijna klaar zijn, even op het rooster of in de broodrooster totdat ze krokant zijn.
  6. Halveer als laatste de cherrytomaatjes en meng die met de dungesneden sjalotjes, voeg hier nog wat verse koriander (hoeveelheid naar smaak) aan toe.

Eet smakelijk!

Groetjes Jadis

Notes

TIP: Is je yoghurtdressing iets te pittig geworden? Voeg dan wat honing of een klein beetje suiker toe. Serveer bij deze pompoenburger eventueel nog wat extra groente zoals mais. Eten er kinderen mee? Dan kan je de yoghurtdressing ook zonder Madame Jeanette serveren.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

pompoenburger van The Lemon Kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Burgers, feta, foodbloggers, koriander, Madamme Jeanette, Paprika, pittig, pompoen, The Lemon Kitchen, vegetarisch, yogurt

Vorig bericht: « Pompoen Cheesecake (no-bake) – uit Cheesecake Kookboek
Volgend bericht: Golden Milk (Kurkuma Latte) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in