• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

4 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Vandaag schoof ik deze hartige pasta taart met aubergine en blauwe kaas in de oven. Een geweldige vegetarische maaltijd voor deze Meatless Monday. Dit gerecht is bovendien heel geschikt om mee te nemen naar een barbecue of voor een picknick!

Maak eens een pasta taart!

Of pasta alleen te verwerken is in een salade of met een lekker tomatensaus? Nee hoor! Ik maakte er een pasta taart mee, dus dat is zeker weer eens iets anders. Ik vind hartige taarten maken altijd zo makkelijk: je kunt er namelijk allerlei restjes in kwijt. Voeg dan ook vooral nog ingrediënten toe die je nog hebt liggen of lekker vindt! Bovendien lijkt het ingewikkeld, maar je zet zo’n pasta taart in mum van tijd in de oven en tovert een half uur later een feestje op tafel. Leuk en makkelijk voor als je gasten hebt!

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

Nog meer hartige taart recepten

Zoek je meer inspiratie voor hartige taart recepten? Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze hartige rijsttaart met een Grieks tintje. Maar je kunt ook zeer zeker smullen van deze hartige taart met groene groenten. Met het oog op dit asperge seizoen is deze quiche met asperges ook een zeker aanrader! Weet jij overigens al wat de verschillen zijn tussen Quiche en Hartige taarten? Betty verteld je er in dit artikel uitgebreid meer over.


Print

Recept: Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld macaroni of rigatoni)
  • 100 gram ongebrande, ongezouten walnoten
  • 6 eieren
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 100 gram half gedroogde tomaten
  • 100 gram blauwe kaas
  • 200 ml. slagroom
  • 1 tl. basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een hartige taartvorm of een taartblik in met wat olijfolie en zet nog even apart.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet dit af en stop de pasta weer terug in de pan. Roer er wat olijfolie door en laat licht afkoelen.
  3. Ondertussen snij je de rode ui en de helft van de aubergine alvast heel fijn. De andere helft van de aubergine snij je in dunne plakken om voor de topping te gebruiken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Bak daarin het uitje en de fijngesneden aubergine totdat ze lichtbruin worden. Laat ook dit kort afkoelen.
  4. Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren los met de slagroom. Verkruimel de blauwe kaas en schep dit door het eimengsel. Hou een beetje blauwe kaas over voor de topping. Ook schep je de half gedroogde tomaten, 50 ml. koud water, een flinke snuf peper en zout, de basilicum, gebakken ui en aubergine én natuurlijk de pasta erdoorheen.
  5. Giet alles in de bakvorm. Let even goed op dat er geen ei tussenuit sijpelt, anders drupt dat straks je oven in.
  6. Plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de pasta taart voor 15 minuten. Daarna haal je hem eruit, de oven laat je aan. Verdeel de resterende aubergine, blauwe kaas en walnoten over de bovenkant. En plaats de taart voor nog eens 15 minuten in de oven. Houd in de tussentijd goed in de gaten of de topping niet verbrandt. Als dat wel gebeurt, plaats de vorm dan lager in de oven.
  7. Na de oventijd laat je de pasta taart goed afkoelen, serveer hem in punten gesneden.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze pasta taart zowel lauwwarm als koud eten. Heb je dan ook een punt over, bewaar die goed afgedekt in de koelkast voor de lunch of makkelijk diner de dag erna. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

Category: Pasta Recepten Tags: aubergines, blauwe kaas, eieren, hartige taart, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, macaroni, Nanda Appelman, rigatoni, uien, vegetarisch, walnoten, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Aubergines van de BBQ
Volgend bericht: Pizza met spinazie en geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee