Print

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas recept

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een hartige taartvorm of een taartblik in met wat olijfolie en zet nog even apart.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet dit af en stop de pasta weer terug in de pan. Roer er wat olijfolie door en laat licht afkoelen. 
  3. Ondertussen snij je de rode ui en de helft van de aubergine alvast heel fijn. De andere helft van de aubergine snij je in dunne plakken om voor de topping te gebruiken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Bak daarin het uitje en de fijngesneden aubergine totdat ze lichtbruin worden. Laat ook dit kort afkoelen. 
  4. Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren los met de slagroom. Verkruimel de blauwe kaas en schep dit door het eimengsel. Hou een beetje blauwe kaas over voor de topping. Ook schep je de half gedroogde tomaten, 50 ml. koud water, een flinke snuf peper en zout, de basilicum, gebakken ui en aubergine én natuurlijk de pasta erdoorheen. 
  5. Giet alles in de bakvorm. Let even goed op dat er geen ei tussenuit sijpelt, anders drupt dat straks je oven in. 
  6. Plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de pasta taart voor 15 minuten. Daarna haal je hem eruit, de oven laat je aan. Verdeel de resterende aubergine, blauwe kaas en walnoten over de bovenkant. En plaats de taart voor nog eens 15 minuten in de oven. Houd in de tussentijd goed in de gaten of de topping niet verbrandt. Als dat wel gebeurt, plaats de vorm dan lager in de oven.
  7. Na de oventijd laat je de pasta taart goed afkoelen, serveer hem in punten gesneden.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze pasta taart zowel lauwwarm als koud eten. Heb je dan ook een punt over, bewaar die goed afgedekt in de koelkast voor de lunch of makkelijk diner de dag erna.