Print

Recept: Pasta met salieboter en paddenstoelen

recept pasta met salieboter en paddestoelen © bettyskitchen

Deze pasta met salieboter en paddestoelen is een overheerlijke en makkelijke maaltijd. De eenvoudige saus van boter en salie combineert goed met de pasta.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 takjes verse salie (ongeveer 10 gram)
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram verse pasta met vulling naar eigen keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram paddenstoelenmix (ik gebruikte oesterzwammen, cantharellen en kastanjechampignons)
  • Een flinke hand rucola
  • 3 el. pijnboompitten
  • 2 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Instructions

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de verse pasta. Snij ondertussen de paddenstoelen wat fijner en pers de knoflook alvast uit. Ook snij of knip je de salie alvast fijn. Bereid de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de pasta gaar is, bewaar 2 el. kookvocht voor de saus. 
  2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zet nog even apart. 
  3. Verwarm de boter in een ruime pan. Voeg de salie en paddenstoelen toe aan de boter. Roer goed door. Bak totdat de champignons lichtbruin beginnen te kleuren. Schep de verse knoflook en 2 el. van het kookvocht van de pasta erdoorheen.
  4. Voeg de verse pasta toe aan de salieboter en paddenstoelen, samen met de Parmezaanse kaas. Schep goed door, proef en voeg naar eigen wens nog peper en zout toe. 
  5. Serveer de verse pasta met salieboter en met de rucola. 

Hoe makkelijk kan het zijn? 😉 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: pasta, vegetarisch, salie, paddestoelen