• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Zelf groentefriet maken

Zelf groentefriet maken

19 november 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Wie is er niet dol op frietjes maken? Zelf groentefriet maken is niet moeilijk en er komt niet eens een aardappel aan te pas! Je maakte dit recept voor frieten met wortel, pastinaak en knolselderij!

Zelf frietjes van groenten maken

Op deze website vind je al reeds jaren het recept voor zoete aardappel frietjes maken. Dit recept is zo populair want jullie houden blijkbaar wel van alternatieve en gezondere recepten voor patat. Dus ik ging aan de slag met nog meer zelf frietjes maken, deze keer van winter groenten zoals wortel, pastinaak en knolselderij. Het resultaat is een heerlijke mix van groentefriet geworden, die heel lekker is om te dippen in homemade knoflooksaus met yoghurt!

recept zelf groentefriet maken © betty's kitchen

Nog meer recepten met wintergroenten

Ben je fan van deze groentefriet met wortel, pastinaak en knolselderij geworden? Wij hebben nog meer recepten met (deze) wintergroenten voor jullie verzameld! Maak eens een hartige worteltaart die je in punten snijd en als winters bijgerecht serveert. Tijdens de feestdagen maakte ik ook een hele geroosterde knolselderij uit de oven. Of ga voor een ovenschotel met wintergroenten en aardappel dat is ook erg lekker! Maar vergeet ook niet dat kolen ook echte wintergroente zijn, zoals deze spitskool met gemberroom naar recept van Ottolenghi. Eet smakelijk!


Print

Recept: zelf Groentefriet maken

recept zelf groentefriet maken © betty's kitchen
Print Recipe

Wie is er niet dol op frietjes maken? Zelf groentefriet maken is niet moeilijk en er komt niet eens een aardappel aan te pas! Je maakte dit recept voor frieten met wortel, pastinaak en knolselderij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 35 min
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4–5 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 5 el olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 5 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen (ca 300 gr)
  • 2 pastinaken (ca 400 gr)
  • 0.5 knolselderij (ca 500 gr)
  • 4 el amandelmeel
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. (Tip: er zijn zelfs speciale anti aanbak matjes verkrijgbaar die je op een ovenrooster legt. Hierdoor bakken je frieten nog krokanter omdat alle kanten zo bereikt worden met de hete lucht.)
  2. Verwarm de olie in een klein steelpannetje op medium hoog vuur. Voeg de salie blaadjes toe en frituur deze in de olie. Zodra ze knapperig zijn zet je het vuur uit. Haal de blaadjes uit de olie en laat op een stukje keukenpapier uitlekken. 
  3. Ris vervolgens de tijm van de takjes en voeg toe aan de olie. Pel de knoflook en pers deze uit. Voeg ook toe aan de olie en laat marineren.
  4. Nu ga je alle groenten voorbereiden en tot friet snijden. Schrap de winterpenen en verwijder de aanzet. Snijd overlangs door de helft. Leg plat neer en snijd vervolgens in 3-4 repen. Elke reep dient ca 1 cm dik te zijn en zo’n 5 cm lang. Snijd de repen dus in gepaste stukken.
  5. Schil de pastinaak en verwijder de aanzet. Snijd halverwege doormidden. Het ‘dunne’ stronkje snijd je in de lenge helemaal door en desnoods in 4 frieten (afhankelijk van de dikte). Het dikke gedeelte dien je waarschijnlijk eerst in plakken van 1 cm te snijden en die vervolgens in frieten van 1 cm dikte.
  6. Snijd met een mes (of dunschiller) de donkere buitenkant van de knolselderij af. Eventuele ‘wortels’ ook verwijderen. Snijd de knolselderij in plakken van ca 1 cm dikte en snijd deze vervolgens ook in frieten van 1 cm dikte.
  7. Stop alle frieten in een ruime mengkom en giet hier de olie inclusief knoflook etc. overheen. Voeg het amandelmeel toe en breng op smaak met zout en peper. Hussel het geheel goed door zodat alle groentefriet bedekt is met de olie en meel. Spreid uit over een 
  8. Bak de groentefriet gedurende 30-35 minuten af in de oven. Schep daarna over in een serveerschaal en leg de gefrituurde salie bovenop. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Keywords: pastinaak, vergeten groenten, winterpeen, wortels, knolselderij,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf groentefriet maken © betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf groentefriet van wortel, pastinaak en knolselderij wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: Glutenvrij, groenten, Kerst recepten, knolselderij, Nederlandse keuken, pastinaak, salie, tijm, vegan, vegetarisch, winterpeen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta met vegan vis
Volgend bericht: Foodbloggers Kookboeken tips 2019 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in