• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel

Parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel

11 september 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Deze gezonde en super lekkere parelcouscous salade is een aanrader voor een zomerse avond! Perfect voor een vegetarische en voedzame Meatless Monday. Tijdens zomerse dagen zijn maaltijd salades altijd een goed idee en je kunt hier zoveel mee variëren! Met een goede basis, zoals parelcouscous en jouw favoriete bladgroente en smaakmakers, zet je elke keer weer een nieuwe creatie op tafel.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb dus een nieuwe liefde voor op m’n bord gevonden… parelcouscous! Ik moet bekennen dat ik het tot een maand geleden nog nooit had gegeten. Ben ik daar de enige in? Nou, toen ik het voor het eerst at was het meteen raak en liefde op het eerste gezicht. Heerlijk, zo’n  grovere variant dan gewone couscous (echte pareltjes) maar ook niet zo aanwezig als pasta, zoals Fregula. Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. En is bovendien ook gewoon te koop in de reguliere supermarkten!

Parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel

Zomerse salade recepten

In de zomer vind ik het heerlijk om salade te eten, maar ik heb dus niet genoeg aan een blaadje sla. Mijn lijf heeft zeg maar iets meer vulling nodig. Ik ben dan ook gek op lauwwarme, voedzame salade’s in de zomer, zoals deze parelcouscous salade. Maar check bijvoorbeeld ook eens deze Gnocchi met geitenkaas en gepocheerde tomaat, Pompoensalade met geitenkaas en freekeh en Speltsalade met gegrilde groenten. Wel even andere koek dan een blaadje sla met tomaat en komkommer 🙂


Print

Recept: Parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel

Parelcouscous_salade_met_pistachenootjes_en_sinaasappel
Print Recipe

Deze gezonde en super lekkere parelcouscous salade is een aanrader voor een zomerse avond! Perfect voor een vegetarische en voedzame Meatless Monday.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram parelcouscous
  • 75 gram linzen (uit blik)
  • 5 sjalotjes
  • 100 gram feta
  • Een flinke hand verse spinazie
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram ongebrande ongezouten pistachenootjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el. balsamicoazijn
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een liter water aan de kook met het groentebouillonblokje. Voeg de parelcouscous toe zodra het water kookt en laat de couscous zo’n 11 minuten zachtjes doorkoken. 
  2. Snij ondertussen de sjalotjes in dunne ringen. Schil ook de sinaasappel alvast en verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes. Verkruimel of snij de feta tot kleine blokjes.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes totdat ze glazig worden. Voeg dan de linzen toe en verwarm even mee. 
  4. Rooster in een andere, droge koekenpan de pistachenootjes totdat ze licht beginnen de kleuren en geuren (jam!). Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden.
  5. Zodra de parelcouscous gaar is giet je de pan af. Roer er een scheutje olijfolie doorheen zodat de korrels niet aan elkaar gaan plakken. Schep vervolgens het linzen-ui mengsel erdoor en laat een beetje afkoelen.
  6. Pak een kom of bord waarop je de salade wilt serveren. Verdeel de verse spinazie hierop. Vervolgens schep je de parelcouscous, linzen en uien erop. Schenk de balsamicoazijn eroverheen. Als laatste strooi je de blokjes feta, pistachenootjes en sinaasappel over de parelcouscous salade. 

 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Serveertip: Je kunt deze salade lauwwarm of koud eten, net wat je zelf lekkerder vindt! Je kunt de salade bovendien prima nog een dagje bewaren in de koelkast om de volgende dag mee te nemen naar kantoor voor de lunch.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Parelcouscous_salade_met_pistachenootjes_en_sinaasappel

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: balsamico azijn, bouillon, feta, hoofdgerecht, Libanese keuken, linzen, Nanda Appelman, parelcouscous, pistachenoten, sinaasappels, sjalotten, spinazie, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Kalkoen Sandwich met Frambozen saus
Volgend bericht: NELIS West Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in