• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Overnight Oats maken (video)

Overnight Oats maken (video)

31 juli 2020 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Een kommetje warme havermoutpap is al jarenlang mijn favoriete ontbijt. Maar op warme zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje juist weer heel lekker. Dus maak ik van mijn havermout deze Overnight Oats als koel zomers ontbijt.

Ontbijten met koude havermoutpap

Havermout vind je al jaren terug in mijn favoriete ontbijtjes. Niet zo vreemd, want het is een geweldige graansoort, die gedurende de dag je bloedsuikerspiegel in toom houdt. S’ochtend ontbijten met warme havermoutpap,  of deze overnight oats, kan dus voorkomen dat je s’middags een suiker dip krijgt en dan juist gaat snaaien. Maar havermout is van nature ook nog eens glutenvrij en dat maakt menig gevoelige buikjes ook erg blij. Het meest bekende ontbijt is ongetwijfeld de warme havermoutpap. Echter, deze koude ‘overnight oats‘ zijn ook druk aan een opmars bezig tijdens de warme en zomerse maanden. Check hier sowieso nog meer lekkere ontbijtrecepten met havermout!

recept overnight oats maken © bettyskitchen.nl

Wat zijn overnight oats?

De naam zegt het al een beetje: dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld. Hiervoor dien je je havermout een nachtje te weken in bijvoorbeeld melk. De havermout, zaden en ander smaakmakers zuigen zich helemaal vol met de melk en worden vanzelf een beetje ‘papperig’. Het resultaat is een ijskoude havermoutpap die je de volgende ochtend zo naar binnen lepelt. Naast onderstaand basis recept voor overnight oats geef ik je tevens een aantal variatie recepten mee, want je kunt zo lekker en veel variëren met dit ontbijt!


Recept video: Overnight Oats maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Op de site vindt je ook deze recepten voor overnight (oats) ontbijtjes maken:

  • Overnight Oats met chocolade
  • Havermoutpap met blauwe spirulina en blauwe bessen
  • Chia Pudding basisrecept
  • Overnight Chia-Oats met groene spirulina en kiwi
  • Laagjes ontbijt met chia, yoghurt en rood fruit
  • Bounty Overnight Oats met kokos en pure chocolade

Print

Basis Recept: Overnight Oats maken

recept overnight oats maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een kommetje warme havermoutpap is al jarenlang mijn favoriete ontbijt. Maar op warme zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje zoals deze Overnight Oats een echte aanrader. Je weekt de havermout namelijk in een glas melk, in de koelkast, gedurende de nacht. Dit is een basis recept met video en ik laat je tevens meerdere variaties zien. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minuten
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 50 gr havermout
  • 2 el ‘zaadjes‘ (bijv. chiazaad, pompoenpitten, hennep of lijnzaad)
  • 1–2 el ‘zoetstof‘ (bijv. maple syrup, agave siroop, honing)
  • OF gebruik 1-2 el (gedroogd) fruit
  • smaakmaker, naar wens (bijv. vanille extract, kaneel, cacao, spirulina)
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • toppings, naar keuze

Extra:

  • 1 glazen pot met deksel

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats rechstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
  3. Tip:  Eventueel kun je nog wat vers fruit over de overnight oats heen strooien, zoals aardbeien, plakjes banaan of blauwe bessen. Of bestrooi met een lepeltje notenboter, cacoa nibs, of kokosschaafsel. Net wat jij lekker vindt.
  4. Check variatie recepten in de video of via de links in de blogtekst.

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: In plaats van de Overnight oats te weken in plantaardige melk, kun je ook een vruchtensap of een dunne fruit smoothie gebruiken. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept overnight oats maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf Overnight Oats of een van deze variatie recepten wilt maken!

Category: How-to en tutorials, Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, basis recept, cacao, chiazaad, chocolade, detox recepten, frambozen, Glutenvrij, gojibessen, havermout, how-to, kookvideo, mango, melk, notenpasta, pompoenpitten, suikervrij, superfoods, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Maaltuin Muiderslot
Volgend bericht: Dulche de leche ijs maken (Video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bianca van H

    25 mei 2014 om 8:11 am

    Grappig, ik eet al jaren havermout en de laatste 2 jaar ook deze vorm. Voorheen lachte men me uit: havermout??? En nu is het ‘hip’. Nah, ik vind het gewoon lekker! Het het verveelt me niet!

    Beantwoorden
  2. Eline

    6 juli 2014 om 8:38 pm

    Oeh, dit gaat vanavond bij mij de koelkast in! Ziet er fantastisch uit en lijkt me een heerlijke afwisseling op de ‘gewone’ havermoutpap!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:07 pm

      yeah, missie geslaagd!
      eet smakelijk!

      Beantwoorden
  3. Emilie

    31 juli 2020 om 9:10 am

    Dat havermout van nature glutenvrij is klopt, maar voor iemand met Coeliakie is het toch van belang om glutenvrije havermout te gebruiken. Haveraren worden vaak op het land al besmet met gluten van de ernaast verbouwde tarwearen.
    Ik ga je recepten voor overnight oats uitproberen, ze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 juli 2020 om 9:21 am

      Hi Emilie,
      dat klopt en dit heb ik ook al meerdere malen bij mijn havermout recepten vermeld. Maar ik kan dit niet bij elk recept blijven vermelden.

      Beantwoorden
  4. Deliamber

    10 juni 2021 om 1:17 pm

    Wat leuk dit! Werd het een beetje zat weinig afwisseling te hebben voor mijn havermoutjes. Topideeën dit! Én lekker makkelijk en snel, ga het uitproberen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 juni 2021 om 3:19 pm

      Varieer er dus lekker op los!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee