• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Chiazaad Pudding met blauwe bessen

Chiazaad Pudding met blauwe bessen

15 juni 2015 Door Betina Oostveen 22 Reacties

Zoals jullie in mijn eetdagboeken kunnen lezen, ben ik nog steeds enorm fan van superfoods! Dus een chiazaad pudding staat hier gerust op tafel tijdens het ontbijt. Met chiazaad voeg ik namelijk  extra Omega 3-6-9 toe aan mijn maaltijden. Ik eet immers te weinig vis, per week, dus probeer het vetzuren gehalte zo een beetje aan te vullen.

Zelf chiazaad pudding maken

De afgelopen maanden zag ik geregeld Chiazaad pudding voorbij komen op Pinterest en besloot om deze zelf ook maar eens een keertje te proberen. Geweekte chiazaadjes tranformeren tot een soort gel, die langzaam opgenomen wordt door je lichaam. Je zult dus ook aardig ‘vol’ zitten, na het eten van deze chiazaad pudding.

recept chiazaad pudding met blauwe bessen © bettys kitchen

Chiazaad als bron van vezels

Deze grappige zwarte  chia zaadjes zitten boordevol vezels, eiwitten en bevatten veel ijzer. Omdat het voedingsadvies is om 1 eetlepel chiazaadper dag te nuttigen, wil ik je ook niet adviseren om deze chiazaad pudding elke dag te eten, maar gewoon eens als afwisseling. En ik zal je eerlijk zeggen dat na het eten van deze chiazaad pudding de zaadjes wel letterlijk naar mijn hoofd stegen! Boordevol energie zat ik!

chiazaad pudding met blauwe bessen

Deze chiazaad pudding doet het ook enorm goed dienst als powerrr tussendoortje in de namiddag! Desnoods halveer je dan het recept. Maar bovenal is deze chiazaad pudding erg lekker als koud ontbijtje, na een broeierige, zomerse nacht!Check hier nog veel meer powerontbijtjes boordevol eiwitten en goede vetzuren: Low Carb ontbijt recepten of ga voor ‘high fat’ Keto ontbijtjes.


Print

Recept: chiazaad pudding met blauwe bessen

recept chiazaad pudding met blauwe bessen © Bettys kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Een heerlijk powerrr ontbijt boordevol omega 3 vetten. Deze chiazaad pudding met blauwe bessen zet je heel eenvoudig een avond van tevoren in de koelkast. Glutenvrij en hoog in vetten dus uitstekend voor een KETO ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 nacht
  • Total Time: 1 nacht + 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 20 gr chiazaad (ca 2 el)
  • 100 ml Fairtrade kokosmelk
  • 30 gram blauwe bessen
  • 1 el zero carb zoetstof *
  • 1 tl amandelschaafsel
  • snufje kaneel

 

Instructions

  1. Stop de chiazaadjes, amandelmelk, de helft van de blauwe bessen, honing of aguave siroop en kaneel in grote mok of kan, en roer alvast heel goed door.
  2. Zet vervolgens in de koelkast en laat de zaadjes de hele nacht weken. De volgende ochtend roer je de chiazaad pudding nog even goed door, om klonten te verwijderen.
  3. Schenk de chiazaad pudding in een glas en top af met de overige blauwe bessen en amandelschaafsel. Lepel direct op!

Maak er een ware POWERRR Dag van!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor vegan, Low Carb of keto gebruik bijv. stevia, erythirol of Walden Farms of Good Good siroop om te zoeten. Dit zijn zogehete ‘zero carb’ zoetstoffen.

Nutrition

  • Serving Size: 1 bowl
  • Calories: 289
  • Sugar: 4.08 g
  • Fat: 24.47 g
  • Carbohydrates: 13.75 g
  • Fiber: 8.5 g
  • Protein: 3.95 g

Keywords: ontbijt, chiazaad, pudding, low carbs, glutenvrij, keto, overnight,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept chiazaad pudding met blauwe bessen © Bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze chiazaad pudding met blauwe bessen wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: agave siroop, amandelen, amandelmelk, blauwe bessen, chiazaad, detox recepten, Glutenvrij, honing, kaneel, keto, Low Carb, pudding, superfoods, vegan, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vers van de Pers # 5
Volgend bericht: Zomer kleding met fruit print »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee