• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Notenbrood met rozijnen

Notenbrood met rozijnen

27 juni 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Dit homemade notenbrood met rozijn en pompoenpitten is absoluut niet moeilijk om te maken en zet je in een mum van tijd in de oven. Dit glutenvrije brood is een gezond en voedzaam ontbijt of tussendoortje.

Snij 1 of 2 stevige plakken van dit notenbrood met rozijnen af, besmeer met roomboter, pindakaas, honing of een andere topping naar wens. Zelf met een lekkere plak kaas maakt dit een overheerlijke lunch. Vers uit de oven is dit glutenvrije brood het allerlekkerst. Snij de rest van je notenbrood na het afkoelen in plakken, stop in een luchtdicht zakje en vries in voor later in de week!

homemade notenbrood met rozijnen

Voedzame ontbijt

Ik hou ervan om m’n ontbijt regelmatig af te wisselen. Soms eet ik yoghurt of havermoutpap met lekker veel fruit of stevige crackers met iets hartigs. Bij voorkeur iets echt voedzaams waardoor ik de rest van de ochtend ook prima verzadigd ben tot de lunch.

Als het even kan maak ik in het weekend ontbijtbrood, zoals bananenbrood of dit chocoladebrood met zoete aardappel. Ik snoep er een paar warme plakken vanaf en de rest vries ik in voor later in de week. Als varatie bedacht ik nu dit gezonde, voedzame notenbrood met rozijnen. Een glutenvrije brood waar je eigenlijk heel de dag wel van kan blijven eten.


Print

Recept: Notenbrood met rozijnen

recept homemade notenbrood met rozijnen
Print Recipe

Dit glutenvrije brood is geschikt voor ontbijt, lunch of tussendoor. Homemade notenbrood met rozijnen bak je heel eenvoudig in de oven. Besmeer met roomboter, pindakaas, of beleg met bijv. kaas voor een voedzame maaltijd. #ontbijt #glutenvrij

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 2 hours 50 minutes
  • Category: Ontbijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram notenmelange (ik gebruikte amandelen, hazelnoten, walnoten en cashewnoten)
  • 4 eieren
  • 50 gram zachte roomboter
  • 75 gram rozijnen
  • 1 tl. bakpoeder
  • Een hand pompoenpitten en amandelschaafsel voor de topping
  • Zout
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik alvast in met wat boter. 
  2. Schud de amandelmeel in een beslagkom. Voeg de eieren en boter toe en een flinke snuf zout. Mix tot een egaal beslag. Vervolgens voeg je ook de noten en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. 
  3. Schep het beslag in het cakeblik en druk over het oppervlak. Verdeel de pompoenpitten en amandelschaafsel over de bovenkant en druk er een klein beetje in. 
  4. Plaats het notenbrood voor 40 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd goed in de gaten, plaats eventueel iets lager in de oven. Na de oventijd steek je een satéprikker in het brood, als deze er droog uitkomt is het brood gaar. Zo niet, dan plaats je hem nog enkele minuten langer in de oven. 
  5. Laat het brood licht afkoelen na de oventijd. Besmeer met boter, pindakaas, honing of iets anders naar voorkeur en het notenbrood met rozijnen is klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept homemade notenbrood met rozijnen

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, bananabread, cashewnoten, eieren, Glutenvrij, hazelnoten, healthy, Nanda Appelman, noten, pompoenpitten, roomboter, rozijnen, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rode bietensoep met kokos en sinaasappel
Volgend bericht: Kip met Parmezaanse kaas korst (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in