• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Chocoladebrood met zoete aardappel (video)

Chocoladebrood met zoete aardappel (video)

13 april 2018 Door Nanda Appelman 6 Reacties

Vandaag heb ik een lekker ontbijtrecept op het menu staan! Het is een goed vullend chocoladebrood met zoete aardappel, hazelnoten en granaatappel pitjes. Naast ontbijt mag je hem natuurlijk ook lekker als tussendoortje eten!

Recepten met zoete aardappel

Belofte maakt schuld! Onlangs gaf ik in dit gerecht met zoete aardappel al aan dat zoete aardappel ontzettend veelzijdig is en ik een lekker bakrecept in gedachten had ermee. Bij deze dus! Door de zoete aardappel toe te voegen in dit brood is het lekker voedzaam en vullend. En zowieso is ontbijten met zoete aardappel erg lekker en vullend.

recept chocoladebrood met zoete aardappel kookvideo bettyskitchen

Gezond(er) chocoladebrood

Zoete aardappel is ontzettend veelzijdig is, en lekker smeuïg om te gebruiken in bakrecepten.  Daarnaast is dit chocoladebrood met zoete aardappel een beetje semi-gezond eigenlijk. Wat ik daarmee bedoel? Nee, er zit geen boter in verwerkt en we voegen geen onnodige extra suiker toe. De chocolade brood wordt gezoet door de zoete smaken van banaan, zoete aardappel en vanille. Daarnaast is het brood dus ook nog eens glutenvrij en past prima in een gezonde(re) levensstijl. Check hier nog veel meer lekkere ontbijt en lunch recepten met zoete aardappel!


Print

Recept: Chocoladebrood met zoete aardappel

recept chocoladebrood met zoete aardappel kookvideo bettyskitchen
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

Een heerlijk gezond chocoladebrood met zoete aardappel, banaan en chocolade.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 10 plakken 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 325 gram zoete aardappel,
  • 200 gram amandelmeel,
  • 1 tl. bakpoeder,
  • 4 el. cacaopoeder,
  • 3 eieren,
  • 50 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten,
  • 1 rijpe banaan,
  • 50 gram pure chocola (72% cacao),
  • Evt. 1 zakje vanillesuiker,
  • Olie of boter om in te vetten.

Toppings:

  • 1–2 eetlepels notenboter,
  • verse granaatappelpitjes,
  • extra hazelnoten, grof gehakt,
  • pure chocolade, grof gehakt.

Benodigdheden:

  • kookpannetje,
  • keukenmixer met garde,
  • cakevorm 22 of 24 cm.

Instructions

  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de aardappel en snij alvast in dunne plakjes. Kook de aardappel in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en kwast een cakeblik in met een beetje olie.
  3. Prak ondertussen de banaan alvast en vermaal de hazelnoten, bijvoorbeeld met een hamer. Breek ook de chocola alvast in kleine stukjes. Vet de cakevorm goed in met wat olie of boter.
  4. Meng in een beslagkom het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, de geprakte banaan, het cacaopoeder en eventueel de suiker. Mix het tot een egaal geheel met de mixer. Roer vervolgens de stukjes chocola en hazelnoot erdoorheen.
  5. Zodra de zoete aardappel gaar is giet je hem af en prak hem fijn. Roer de aardappel ook door het beslag en schep alles in de cakevorm.
  6. Zet het brood voor 40 minuten in het midden van de oven. Laat daarna minstens 20 minuten afkoelen in de vorm.
  7. Stort de chocoladebrood met zoete aardappel uit op een serveerschaal. Besmeer de bovenkant van de chocoladebrood met de notenboter. Strooi hier vervolgens granaatappelpitjes, grof gehakte hazelnoten en grof gehakte chocolade overheen.
  8. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem in plakken snijdt. Je hoeft hem niet helemaal koud te laten worden hoor, als hij nog een beetje warm is, is hij het allerlekkerst. Dan is de chocolade van binnen ook nog zacht en gesmolten.

Eet smakelijk.

Notes

Bewaartip: Je kunt het chocoladebrood met zoete aardappel in plakken snijden en in de vriezer bewaren. Als je hem dus lekker in het weekend maakt heb je doordeweeks geen omkijken naar je ontbijt of een lekker tussendoortje!

Keywords: ontbijt, gezond, zoete aardappel, glutenvrij, chocolade

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, bananen, brood, cacao, cake, eieren, Glutenvrij, hazelnoten, kookvideo, mijn filmpjes, Nanda Appelman, suikervrij, Voedselzandloper, youtube, zoete aardappel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Commons Amsterdam restaurant en bar
Volgend bericht: Betty’s Detox Eetdagboek 2018 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne

    18 augustus 2017 om 8:55 pm

    hoe groot is cakevorm dan?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 augustus 2017 om 5:02 pm

      Hi Yvonne,

      Bij cakevormen gaan wij altijd uit van de standaard maat: 22 cm
      zie ook: https://bettyskitchen.nl/cakebeslag-maken/

      Beantwoorden
  2. Myhappyfood

    17 april 2018 om 8:50 am

    Kan ik de amandelmeel vervangen voor speltmeel??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 april 2018 om 1:42 pm

      Jazeker! De consistentie zal wel iets anders worden, maar ik geloof dat dit ook heel goed gaat smaken 🙂

      Beantwoorden
  3. Annemiek

    12 mei 2018 om 9:04 pm

    Top recept! heb zelf al geëxperimenteerd met gedroogde mango i.p.v. hazelnoten en ook dat is een aanrader.
    Bedankt voor het delen!!

    ★★★★★

    Beantwoorden
  4. Sharon

    19 april 2020 om 4:23 pm

    Hij was lekker hoor!

    Alleen beetje gevaarlijk om dit recept gezond en suikervrij te noemen haha. Je voegt wel vanillesuiker toe namelijk en de zoete aardappel en banaan leveren ook suikers natuurlijk. Maar het is wel een stuk minder ongezond dan een gebruikelijk cake recept dus dank jr voor het delen ervan. Hij was lekker (:

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in