• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

2 augustus 2021 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Jump to Recipe

Voor deze Meatless Monday maakte ik mungbonen pannenkoekjes, geserveerd met hoisinsaus. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Koreaanse keuken, ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. De pannenkoekjes worden ook wel eens bereid met gele spliterwten, maar ik maakte ze met die fijne mungbonen. 

Mungbonen pannenkoekjes als hoofdgerecht

Deze mungbonen pannenkoekjes bevatten alle ingrediënten en voedingsstoffen voor een volwaardig vegetarisch hoofdgerecht. Maar je kunt deze Bindea-tteok natuurlijk ook serveren bij de borrel of als alternatief voor de lunch. Maak er eventueel nog een extra groene salade bij van bijvoorbeeld sla, bosuitje en komkommerlinten en je pakt lekker uitgebreid uit voor een Aziatische feestmaal. De hoisin saus is je wellicht ook al bekend uit de Chinese keuken, maar past eigenlijk perfect bij deze bonen-koekjes. Deze saus kun je tegenwoordig in potjes kopen bij de supermarkt of de Toko.

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Koken met Mungbonen

Heb jij wel eens eerder gekookt met mungbonen? Je kunt ze gewoon kopen in de grotere supermarkt. Ik ben enorm fan van deze peulvruchten als vegetarisch alternatief. Mocht je wat mungbonen over hebben na het bereiden van de mungbonen pannenkoekjes? Maak er dan bijvoorbeeld deze romige mungbonensoep of deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette mee. Beiden een aanrader om te heerlijk te koken met mungbonen! Betty maakte ook eens een vegan gele curry met spliterwten! Mocht de daar dan nog wat van over hebben, dan kun je die peulvruchten ook gebruiken voor het maken van dit recept voor mungbonen pannekoekjes. Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 1 review

Dit gerecht uit de Koreaanse keuken wordt ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. Deze Aziatisch getinte pannenkoekjes worden normaliter gemaakt van gele spliterwten, maar ik heb ze gemaakt van mungbonen en geserveerd met hoisinsaus. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gr gedroogde mungbonen
  • 50 gr rijst
  • ½ rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 3 takjes verse munt
  • Peper en zout
  • Kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de mungbonen en rijst toe en kook in 20 minuten zacht en gaar. (Let op: Check altijd de verpakking voor juiste bereidingstijd)
  2. Was ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika klein, net als de knoflook, en snij de bosui in dunne ringen. Knip de verse muntblaadjes alvast fijn.
  3. Zodra de rijst en mungbonen gaar zijn, giet je het water af en schep in de blender of keukenmachine. Voeg 200 ml. water en de 2 eieren toe en mix tot een vloeibaar pannenkoekenbeslag. Vermaal peper en zout naar eigen smaak boven het beslag en roer samen met de ui, paprika, knoflook en munt door het beslag.
  4. Verwarm wat kokosolie in een pan op laag vuur. Schep per pannenkoekje 1 à 2 el. beslag in de pan. De pannenkoekjes moeten niet te dik worden. Er kunnen meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd in een ruime koekenpan worden bereid. Plaats een deksel op de pan.
  5. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om zodra de bovenkant droog is en de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Herhaal dit totdat het beslag op is. Hou de pannenkoekjes die al klaar zijn warm tijdens het bereiden van de volgende ronde. Bijvoorbeeld op een bord die je op een pan met een klein laagje water erin op laag vuur plaatst. 
  6. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de zaadjes niet aanbranden. 
  7. Serveer de mungbonen pannenkoekjes met de hoisinsaus ernaast en de sesamzaadjes eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Koreaanse Mungbonen pannenkoekjes met hoisin saus!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, Glutenvrij, hoisinsaus, Koreaanse keuken, mungbonen, Nanda Appelman, pannenkoeken, peulvruchten, rijst, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Roomijs met Amarula en frambozen
Volgend bericht: Mango cakejes met kokos »

Lees Interacties

Reacties

  1. Debby

    11 juli 2020 om 10:53 am

    De ingrediënten zijn allemaal lekker, het bakken van de mix valt alleen erg tegen. Het blijft een zacht brei die zich niet tot pannenkoek lijkt te willen laten verleiden…

    Beantwoorden
    • Floor

      17 november 2021 om 11:11 am

      Ik heb precies dezelfde ervaring.

      Beantwoorden
  2. Joke

    4 oktober 2020 om 6:52 pm

    20 min koken is te weinig voor de mungbonen, op de zak staat 30 minuten.
    Dus had ik nog harde stukjes in het beslag.
    En het bakken vergt wat geduld, als je te snel wilt omdraaien valt het gemakkelijk uit elkaar

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee