• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Mango cakejes met kokos

Mango cakejes met kokos

4 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ik heb weer een lekker zoet recept voor bij de koffie of als tussendoortje! Maak namelijk eens mango cakejes met kokos om deze laatste zomer dagen mee te vieren! Deze mango cakejes bakte ik in een mini tulbandjes vorm en top af met een lik dikke yoghurt of roomkaas. Gewoon omdat het kan!

Indische mango cake maken

Mijn dochter en ik zijn dol op samen bakken. En de beste recepten ontstaan soms omdat ik gewoonweg wat kleine restjes uit de koeling of voorraadkast moet opmaken. Zelf cake maken is dan een goede oplossing, want je kunt heel wat experimenteren met cake beslag maken. Zo moest een rijpe mango in het beslag verwerkt worden. Maar ook een restantje kokosmelk uit blik. Ik bedacht om een soort smeuïg plakkerige Indische cake ervan te maken. Want mango, kokos en suiker gaan immers heel goed samen! En ik moet zeggen dat deze mango cakejes met kokos aardig werden wat ik in mijn hoofd had bedacht!

  • recept mango cakejes met kokos
  • recept mango cakejes met kokos

Nog meer kleine cake of muffin recepten

Inmiddels staan er al tal van overheerlijke cake en muffin recepten om van te smullen op deze site! Maar mijn dochter en ik hebben een paar favorieten samen! Naast deze mango cakejes met kokos zijn wij ook fan van deze muffins met frambozen en kokos! Voor het ontbijt maken we graag deze ontbijtmuffins met blauwe bessen. En mama’s double chocolate bananabread recept doet het ook heel goed in een muffinvorm en als mini chocolade cakejes. (baktijd wordt dan wel ca 25 minuten). Geniet er lekker van dus!



Print

Recept: Mango cakejes met kokos

Print Recipe

Ik heb weer een lekker zoet recept voor bij de koffie of als tussendoortje! Maak namelijk eens mango cakejes met kokos om deze laatste zomer dagen mee te vieren! Deze mango cakejes bakte ik in een mini tulbandjes vorm en top af met een lik dikke yoghurt of roomkaas. Gewoon omdat het kan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minuten.
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram suiker
  • 130 gram roomboter
  • snufje zout
  • 1 eetrijpe mango 
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 60 ml kokosmelk (geen drink)
  • 200 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • eventueel: halve tl kardemom

topping:

  • Turkse yoghurt (dik & lobbig)
  • nog een paar extra blokjes mango
  • extra geraspte kokos

Extra:

  • keukenmixer
  • mini tulband bakvorm voor 12 stuks

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hetelucht). Vet de cake vormpjes in met bakspray. Een muffin tray kun je het beste vullen met papieren muffin vormpjes.
  2. Mix met behulp van de keukenmixer de boter, suiker en zout gedurende een paar minuten.
  3. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit af en vervolgens in kleine blokjes. Zet het vruchtvlees en sap apart.
  4.  Voeg de eieren een voor een toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
  5. Tot slot roer je in een kommetje de bloem, geraspte kokos, bakpoeder en eventueel kardemom door elkaar. Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het beslag en blijf langzaam mixen tot een egaal geheel. Zet daarna de machine uit en spatel vervolgens de mango er door heen.
  6. Schep het beslag in de cake vormpjes, let op dat je ze voor slecht driekwart vult. Plaats voor 25-30 minuten in het midden van de oven.
  7. Steek aan het eind van de oventijd een sateprikker in het midden van de cakejes. Als deze er droog uitkomt is de cake inderdaad klaar! Laat even 5 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna omgekeerd op een rooster en laat volledig afkoelen voordat je hem serveert.
  8. Voor het serveren: spatel wat Turkse yoghurt op de bovenkant van de cake en versier met wat extra mango stukjes en geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt dit recept ook bakken in een kleine tulbandvorm van 22 cm. De totale baktijd dient dan verlengd te worden naar 50-55 minuten.

Keywords: tulband, cake, mango, suiker, kokos

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept mango cakejes met kokos

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze mango cakejes met kokos wilt maken!

Category: Cake recepten Tags: bakpoeder, bloem, cake, cupcakes, eieren, geraspte kokos, kardemom, kokos, kokosmelk, roomboter, suiker, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tonijn salade voor op brood maken
Volgend bericht: 10x Recepten met Hummus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in