• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mexicaanse Quinoa Bowl

Mexicaanse Quinoa Bowl

1 mei 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Deze Mexicaanse Quinoa bowl maakte mijn Meatless Monday meteen een stuk kleurrijker en zonniger! Ik maakte dit vegetarische gerecht met onder andere mais, zwarte bonen en zoete puntpaprika, limoen en koriander. Dus dit is meteen ook een vitaminebommetje op de maandagavond.

Zelf Mexicaanse Quinoa Bowl maken

De afgelopen jaren is ‘bowl food’ een ware hit geworden, met name op social media. Van sushi bowls en poke bowls, tot buddha bowls, en de smoothie bowls. Het is gewoon heerlijk om een kommetje te vullen met lekkers en dit (op de bank) leeg te lepelen. Deze Mexicaanse Quinoa Bowl bevat typische smaakmakers en ingrediënten uit de Mexicaanse keuken en wordt extra voedzaam door de glutenvrije quinoa. Deze keer laat is ze lekker garen in een bouillon, zoals je met risotto of pilav maken zou doen. Het is een heerlijke comfort food maaltijd voor een vleesloze (maan)dag. Maak hier vooral wat extra van en bewaar dat voor de lunch de dag erna.

recept Mexicaanse Quinoa Bowl © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met quinoa

Door de neutrale smaak en structuur vind ik quinoa altijd heel geschikt om mee te variëren in allerlei vegetarische gerechten. Zo heb ik eerder deze lekkere eimuffins met quinoa en kaas gemaakt en deze, eveneens heel kleurrijke, Italiaanse gevulde paprika. Beide aanraders en lekkere recepten met quinoa. Daarnaast is Betty ook dol op quinoa en werd geïnspireerd om hier deze lekkere quinoa salade met avocado en ei mee te maken. Maar wist je dat quinoa het ook perfect doet als vervanger van rijst in een Mexicaanse burrito met kip? Bovendien is quinoa heel gezond. Het is rijk aan vitamines B en E en mineralen. Dus vooral lekker veel mee variëren in gezonde(re) recepten!


Print

Recept: Mexicaanse Quinoa Bowl

recept Mexicaanse Quinoa Bowl © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Bowl Food is hot en lekker! Maak eens een heerlijke vegetarische Mexicaanse Quinoa Bowl met gestoofde quinoa, paprika, peulvruchten en mais. Lekker kleurrijk en bovenal gezond voor een dagje zonder vlees!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram quinoa
  • 1 rode ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 groene jalapeno
  • Een halve limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram zwarte bonen
  • 100 gram mais
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 tl. komijnzaad
  • 1 blokje groentebouillon (voor 0,5 liter bouillon)
  • Optioneel: Chilivlokken
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snij in blokjes. Knip of snij de blaadjes koriander alvast fijn.
  2. Als je het gerecht pittig wilt, dan verwijder je alleen het kapje van de jalapeno en snij je de rest fijn. Je kunt (een deel van) de zaadlijsten en zaadjes verwijderen als je het gerecht een beetje of juist helemaal niet pittig wilt. 
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen en paprika toe en bak totdat uien glazig zijn. Vervolgens giet je 300 ml. water in de pan, voeg de quinoa toe, net als het bouillonblokje, de zwarte bonen, mais, uitgeperste teentjes knoflook en flink wat zwarte peper. Roer goed door.
  4. Breng het geheel aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat voor 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor af en toe door.
  5. Zodra de quinoa gaar is, voeg je de gesneden jalapeno, het sap van de halve limoen en blaadjes koriander toe. Schep de Mexicaanse Quinoa Bowl even goed door, proef en voeg naar eigen smaak nog zout en chilivlokken toe indien gewenst. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Mexicaanse Quinoa Bowl © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mexicaanse Quinoa Bowl wilt gaan maken

recept Mexicaanse Quinoa Bowl © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bouillon, buddha bowl, chilipepers, Glutenvrij, koriander, limoen, mais, Mexicaanse keuken, Nanda Appelman, Paprika, peulvruchten, Quinoa, vegan, vegetarisch, zwarte bonen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Komkommer Kimchi (Oi Kimchi)
Volgend bericht: 20x Asperge recepten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in