Print

Recept: Mango cakejes met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik heb weer een lekker zoet recept voor bij de koffie of als tussendoortje! Maak namelijk eens mango cakejes met kokos om deze laatste zomer dagen mee te vieren! Deze mango cakejes bakte ik in een mini tulbandjes vorm en top af met een lik dikke yoghurt of roomkaas. Gewoon omdat het kan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minuten.
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram suiker
  • 130 gram roomboter
  • snufje zout
  • 1 eetrijpe mango 
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 60 ml kokosmelk (geen drink)
  • 200 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • eventueel: halve tl kardemom

topping:

  • Turkse yoghurt (dik & lobbig)
  • nog een paar extra blokjes mango
  • extra geraspte kokos

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hetelucht). Vet de cake vormpjes in met bakspray. Een muffin tray kun je het beste vullen met papieren muffin vormpjes.
  2. Mix met behulp van de keukenmixer de boter, suiker en zout gedurende een paar minuten.
  3. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit af en vervolgens in kleine blokjes. Zet het vruchtvlees en sap apart.
  4.  Voeg de eieren een voor een toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
  5. Tot slot roer je in een kommetje de bloem, geraspte kokos, bakpoeder en eventueel kardemom door elkaar. Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het beslag en blijf langzaam mixen tot een egaal geheel. Zet daarna de machine uit en spatel vervolgens de mango er door heen.
  6. Schep het beslag in de cake vormpjes, let op dat je ze voor slecht driekwart vult. Plaats voor 25-30 minuten in het midden van de oven.
  7. Steek aan het eind van de oventijd een sateprikker in het midden van de cakejes. Als deze er droog uitkomt is de cake inderdaad klaar! Laat even 5 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna omgekeerd op een rooster en laat volledig afkoelen voordat je hem serveert.
  8. Voor het serveren: spatel wat Turkse yoghurt op de bovenkant van de cake en versier met wat extra mango stukjes en geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt dit recept ook bakken in een kleine tulbandvorm van 22 cm. De totale baktijd dient dan verlengd te worden naar 50-55 minuten.