Ik heb weer een lekker zoet recept voor bij de koffie of als tussendoortje! Maak namelijk eens mango cakejes met kokos om deze laatste zomer dagen mee te vieren! Deze mango cakejes bakte ik in een mini tulbandjes vorm en top af met een lik dikke yoghurt of roomkaas. Gewoon omdat het kan!
Indische mango cake maken
Mijn dochter en ik zijn dol op samen bakken. En de beste recepten ontstaan soms omdat ik gewoonweg wat kleine restjes uit de koeling of voorraadkast moet opmaken. Zelf cake maken is dan een goede oplossing, want je kunt heel wat experimenteren met cake beslag maken. Zo moest een rijpe mango in het beslag verwerkt worden. Maar ook een restantje kokosmelk uit blik. Ik bedacht om een soort smeuïg plakkerige Indische cake ervan te maken. Want mango, kokos en suiker gaan immers heel goed samen! En ik moet zeggen dat deze mango cakejes met kokos aardig werden wat ik in mijn hoofd had bedacht!
Nog meer kleine cake of muffin recepten
Inmiddels staan er al tal van overheerlijke cake en muffin recepten om van te smullen op deze site! Maar mijn dochter en ik hebben een paar favorieten samen! Naast deze mango cakejes met kokos zijn wij ook fan van deze muffins met frambozen en kokos! Voor het ontbijt maken we graag deze ontbijtmuffins met blauwe bessen. En mama’s double chocolate bananabread recept doet het ook heel goed in een muffinvorm en als mini chocolade cakejes. (baktijd wordt dan wel ca 25 minuten). Geniet er lekker van dus!
Recept: Mango cakejes met kokos
Ik heb weer een lekker zoet recept voor bij de koffie of als tussendoortje! Maak namelijk eens mango cakejes met kokos om deze laatste zomer dagen mee te vieren! Deze mango cakejes bakte ik in een mini tulbandjes vorm en top af met een lik dikke yoghurt of roomkaas. Gewoon omdat het kan!
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 50 minuten.
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Cake
- Method: bakken
- Cuisine: Indonesische keuken
Ingredients
- 150 gram suiker
- 130 gram roomboter
- snufje zout
- 1 eetrijpe mango
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 60 ml kokosmelk (geen drink)
- 200 gram bloem
- 50 gram geraspte kokos
- 1 tl bakpoeder
- eventueel: halve tl kardemom
topping:
- Turkse yoghurt (dik & lobbig)
- nog een paar extra blokjes mango
- extra geraspte kokos
Extra:
- keukenmixer
- mini tulband bakvorm voor 12 stuks
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hetelucht). Vet de cake vormpjes in met bakspray. Een muffin tray kun je het beste vullen met papieren muffin vormpjes.
- Mix met behulp van de keukenmixer de boter, suiker en zout gedurende een paar minuten.
- Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit af en vervolgens in kleine blokjes. Zet het vruchtvlees en sap apart.
- Voeg de eieren een voor een toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
- Tot slot roer je in een kommetje de bloem, geraspte kokos, bakpoeder en eventueel kardemom door elkaar. Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het beslag en blijf langzaam mixen tot een egaal geheel. Zet daarna de machine uit en spatel vervolgens de mango er door heen.
- Schep het beslag in de cake vormpjes, let op dat je ze voor slecht driekwart vult. Plaats voor 25-30 minuten in het midden van de oven.
- Steek aan het eind van de oventijd een sateprikker in het midden van de cakejes. Als deze er droog uitkomt is de cake inderdaad klaar! Laat even 5 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna omgekeerd op een rooster en laat volledig afkoelen voordat je hem serveert.
- Voor het serveren: spatel wat Turkse yoghurt op de bovenkant van de cake en versier met wat extra mango stukjes en geraspte kokos.
Eet smakelijk!
Notes
Je kunt dit recept ook bakken in een kleine tulbandvorm van 22 cm. De totale baktijd dient dan verlengd te worden naar 50-55 minuten.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze mango cakejes met kokos wilt maken!
Geef een reactie