• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Kikkererwten Curry met aardappels

Kikkererwten Curry met aardappels

8 november 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en deze vegan curry met peulvruchten is een absolute aanrader! Deze volromige kikkererwten curry met aardappels is een Indiase stoofschotel met verwarmende kruidenmix. Dit gerecht heeft wat weg van de bekende Indiase ‘Channa Masala’ en is ideaal voor herfstachtige dagen.

Snelle kikkererwten curry met aardappels maken

Met Garam masala gekruide kikkererwten worden in India ‘Channa Masala‘ genoemd en daar is dit recept voor snelle kikkererwten curry op gebaseerd. Ik voegde echter nog aardappels toe voor meer vulling en maakte zo een heerlijke vegetarische of zelfs vegan Indiase maaltijd om van te smullen! Serveer de curry met gestoomde rijst en eventueel naanbrood. Je kunt er ook eventueel wat raita yoghurtdip bij serveren om de pittige smaken een beetje te remmen, maar het is niet perse nodig. Deze snelle kikkererwten curry met aardappels maak je echter in een handomdraai klaar, dus het is ook ideaal voor een doordeweekse werkdag als vandaag!

recept indiase kikkererwten curry met aardappel

Nog meer Indiase recepten en curry gerechten

Wist je dat een groot deel van de Indiase bevolking vegetarisch is? Bij heel veel gerechten en curry draait het immers om de groenten. Daarnaast zijn peulvruchten en dan met name ‘dahl’ (spliterwten) veel voorkomend in deze keuken. Veel van de Indiase recepten op deze website zijn dan ook vegetarische of zelf vegan en je mist een stukje vlees hierbij echt totaal niet. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze gele curry met jackfruit en aubergine? Deze spinaziecurry met paneer kaas – ook bekend als Palak Paneer is een van mijn favoriete gerechten uit deze keuken. Evenals de Aloo Gobi met bloemkool en aardappel die een van mijn Indiase vriendinnen regelmatig voor mij maakt. Onze Nanda maakte deze op Dal Tadka geïnspireerde Indiase currysoep met gele spliterwten en die is ook perfect voor dit najaar!


Print

Recept: Kikkererwten Curry met aardappels

recept indiase kikkererwten curry met aardappel
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze snelle en vegetarische kikkererwten curry is geïnspireerd door het Indiase gerecht ‘Channa Masala‘. Dit zijn gebakken kikkererwten met garam masala kruidenmix.Ik voegde echter nog aardappels toe voor meer vulling en maakte zo een heerlijke vegan Indiase maaltijd om van te smullen! Serveer de curry met gestoomde rijst en eventueel naanbrood.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 400 gr kikkererwten (in blik)
  • 250 gr kruimige aardappels
  • 3 kardemompeulen (optioneel)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurier blaadje
  • 250 ml water
  • zout & peper
  • zonnebloemolie

Voor de uienpasta:

  • 2 uien
  • 3 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 duimpje gember (ca 5 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn 
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 50 ml water

Extra:

  • Braadpan
  • foodprocessor

Instructions

  1. Giet de kikkererwten af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Vervolgens ga je de uienpasta maken: pel de uien en snijd in parten. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in parten. Verwijder de steel van de rode peper en snijd in 2 – 3 stukken. Schil de gember en snijd in een paar dikke plakjes. Pel de knoflook. Stop alle ingrediënten voor de uienpasta in een foodprocessor en laat 10 seconden draaien. In een hoge kan stoppen en pureren met een staafmixer kan natuurlijk ook.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur in de braadpan. Stop de kardemom, kaneel en laurier in de pan en laat kort verwarmen (10 – 15 seconden) in de hete olie om smaak af te geven. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten. Blijf regelmatig roeren. Schep daarna de uienpasta erbij en bak deze mee gedurende een extra 5 minuten.
  4. Voeg tot slot de kikkererwten toe met het water, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar laag en laat de kikkererwten curry gedurende 20 minuten zachtjes garen. Roer tussentijds een paar keer door en voorkom dat het helemaal droog kookt. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de vegetarische curry direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept indiase kikkererwten curry met aardappel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zin krijgt in Channa massala en aan de slag wilt gaan met dit recept vegetarische kikkererwten curry met aardappels! Eet smakelijk alvast!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indiase keuken, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, rode peper, tomaten, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocoladecake met bacon en karamel
Volgend bericht: Witlof uit de oven met ham, kaas en ei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee