• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Italiaanse aubergine stoofpot

Italiaanse aubergine stoofpot

15 maart 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Voor deze Meatless Monday maakte ik een zeer smaakvolle Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood. Neem even de tijd om de stoofpot lekker zachtjes te laten stoven. Daardoor vermengen de smaken van de aubergine en tomaten goed met elkaar en is hij nog lekkerder!

Italiaanse keuken

Dat ik gek ben op de Italiaanse keuken is volgens mij wel een understatement. Heerlijk, die enorme variatie aan pasta’s, soepen, vleesgerechten en pizza’s niet te vergeten. En zo ontdekte ik afgelopen zomer in Italië deze aubergine stoofpot. Het stoofpotje doet een beetje denken aan caponata maar is toch weer heel andere en is zowel warm als koud heel lekker. Ondanks dat het 38 graden Celsius was buiten, genoot ik in de schaduw op het terras van die stoofpot met een lekker glas rode wijn ernaast. En daar had ik nu met dit heerlijk lenteweer ook wel weer zin in. Dus ik ben de keuken ingestapt en volgens mij heb ik de smaak aardig weten te evenaren!

recept italiaans stoofpotje met aubergine © bettysktichen.nl

Nog meer vegetarische Italiaanse gerechten

Ik serveerde deze Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je favoriete pasta of gebakken aardappels bij serveren. Zoek je meer inspiratie voor vegetarische, Italiaanse gerechten? Niet alleen dit Italiaanse stoofpotje is een aanrader. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze heerlijke Italiaanse piadina’s met gegrilde groenten en deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus. Heerlijk voor de Meatless Mondays (of later in de week!).


Print

Recept: Italiaanse aubergine stoofpot

recept italiaans stoofpotje met aubergine © bettysktichen.nl
Print Recipe

Voor deze Meatless Monday maakte ik een zeer smaakvolle Italiaanse aubergine stoofpot met stokbrood. Neem even de tijd om de stoofpot lekker zachtjes te laten stoven. Daardoor vermengen de smaken van de aubergine, tomaten en olijven goed met elkaar en is hij nog lekkerder! Ook erg lekker met pasta overigens!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram zwarte olijven
  • Blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. balsamico-azijn
  • 1.5 tl. gedroogde oregano
  • peper & zout
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie om te bakken
  • Evt. stokbrood om erbij te serveren

Instructions

  1. Snij de aubergine in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De olijven snij je in dunne ringen. 
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en ui totdat de aubergine lichtbruin begint te kleuren. Schep vervolgens de tomatenpuree, olijven en knoflook in de pan en bak een minuutje mee.
  3. Giet de tomatenblokjes in de pan, samen met 500 ml. water, het bouillonblokje, balsamico-azijn en oregano. Roer goed door.
  4. Zet het vuur laag en laat dit gerecht gedurende 45 minuten zachtjes stoven. Roer tussendoor regelmatig door. Snij ondertussen het stokbrood alvast in stukken. 
  5. Aan het einde van de stooftijd vermaal je flink wat peper boven de pan, breng eventueel op smaak met zout en schep nog even door. Serveer de aubergine stoofpot met de Parmezaanse kaas eroverheen verdeeld en het stokbrood ernaast.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: aubergines, stoofpot, tomaten, olijven

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept italiaans stoofpotje met aubergine © bettysktichen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf deze Italiaanse aubergine stoofpot wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Voorgerechten Tags: aubergines, balsamico azijn, borrel, borrelhapjes, dips, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, olijven, oregano, Parmezaanse kaas, stokbrood, stoofschotel, tomaten, tomatensaus, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x vegetarische hartige taart
Volgend bericht: Groene Smoothie met Kiwi »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in