• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Halloween Millionaire Shortbread

Halloween Millionaire Shortbread

26 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Wil jij tijdens Halloween een decadent hapje tijdens de koffie of thee serveren? Maak dan deze Halloween Millionaire Shortbread ! De monsteroogjes zijn natuurlijk een must, maar voor de rest kun je elke keer weer varieren met andere kleuren en vormen Halloween suikergoed en snoepjes. Samen met mini M&M’s of smarties maak je er ook een kleurrijk geheel van.

Millionaire shortbread voor Halloween

Millionaires Shortbread is een klassieke karamel koek met chocolade toplaag. Zo’n luxe en decadent koek/taartje heb je nog nooit gegeten. Speciaal voor de gelegenheid kleuren we die zachte karamellaag natuurlijk bloedrood. En met die heerlijke zachte melkchocolade er bovenoptie, glijden je tanden er ook boterzacht doorheen. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. Van deze Halloween Millionaire Shortbread blijf je snoepen namelijk! En je kunt de stukken natuurlijk net zo klein of groot snijden als je zelf wilt! Je bent gewaarschuwd!

recept Halloween Millionaire Shortbread

Nog meer chocolade Halloween Recepten

Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere chocolade Halloween recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze spookjes cupcakes met triple chocolade. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een bloederige Chocolade Cheesecake. Chocolade liefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen tijdens Halloween! Check hier nog veel meer recepten voor Halloween!


Print

Recept: Halloween Millionaire Shortbread

recept Halloween Millionaire Shortbread
Print Recipe

Deze halloween millionaire shortbread is een heerlijke luxe traktatie bestaande uit eenvoudige koek, bloedrode karamel en chocolade met monster oogjes !

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de shortbread:

  • 250 gram bloem,
  • 150 gram koude roomboter,
  • 80 gram fijne suiker,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • snufje zout,

Voor de karamellaag:

  • 75 gram roomboter,
  • 75 gram bruine basterdsuiker,
  • snufje zout,
  • 1 blik gecondenseerde melk (ca. 400 gram),
  • 1 theelepel eetbare rode gel kleurstof (ik gebruikte Wilton Christmas Red).

Voor de toplaag:

  • 200 gram melkchocolade,
  • 50 gram pure chocolade,
  • Halloween snoepdecoratie, bijv. Jack-o-pumpkin, skulls & bones, monster ogen en mini smarties.

Extra:

  • vierkante bakvorm 25x25 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje,
  • au-bain marie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  2. Maak als eerste het shortbread deeg: Meng de bloem met de suiker en zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg samen met de vanille toe aan de bloem. Kneed met je hand snel tot een samenhangend deeg. Duw dit in de bakvorm uit tot een vierkante plak. Strijk de bovenkant goed glad, met de bolle kant van een lepel en bak de shortbread in 25-30  minuten af in de oven.
  3. Ondertussen ga je de karamellaag maken: Smelt de boter in het pannetje, op laag vuur. Voeg de bruine suiker en snufje zout toe en roer goed door om op te lossen. Schenk de gecondenseerde melk erbij en laat het geheel 15 minuten inkoken op laag vuur. Blijf wel continue doorroeren om aanbranden te voorkomen. Zet vervolgens het vuur uit en roer de rode gel kleurstof door de karamel. Schenk de rode karamel op de afgebakken shortbread bodem, dek de vorm af met zilverfolie en stop 2 uur in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Tegen het einde van de koeltijd, ga je de toplaag maken: Breek de chocolade in stukjes en smelt au-bain marie. Kantel je bakvorm iets heen en weer om de chocolade goed en gelijkmatig te verdelen over de toplaag. Laat een paar minuten afkoelen op het aanrecht. Beleg de Halloween Millionaire Shortcake met het Halloween snoepgoed. Druk het tevens een paar milimeter in de chocolade om goed vast te zetten. Laat de chocoladelaag vervolgens nog een uur afkoelen in de koelkast.
  5. Haal de Halloween Millionaire Shortbread zo’n 15 minuten voor serveren uit de koelkast en snijd met een groot koksmes in stukken of blokjes.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Halloween Millionaire Shortbread
recept Halloween Millionaire Shortbread

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: bloem, Britse keuken, chocolade, gecondenseerde melk, Halloween, karamel, kleurstof, koekjes, Millionaire Shortbread, roomboter, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween havermoutpap met bananen spookjes
Volgend bericht: Pumpkin Pancakes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in