Print

Recept: Indiase kipspiesjes van de barbecue

recept voor indiase kipspiesjes van de bbq met tikka masala kruiden

Deze Indiase kipspiesjes van de barbecue worden bereid met Tikka masala kruiden en yoghurt. Alleen nog even aan een sate prikker rijgen, samen met uien en paprika en je hebt een heerlijk kip barbecue recept te pakken!

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Laat de sate prikkers weken in koud water.

  2. Snijd elk kipfilet haasje in 4 stuks en stop in een ruime kom. Voeg de tikka masala pasta toe, samen met de knoflook en uitgeperst knoflookteentje en roer goed om. Dek de kom af met folie en laat 30 minuten rusten op het aanrecht.
  3. Pel de uien, snijd overlangs doormidden en elke helft in 3 parten. (= totaal 12 stuks) Was de paprika, snijd de 4 zijkanten er af en elk vervolgens in 6 stukken (= totaal 24 stuks)

  4. Haal de sateprikkers uit het water en laat uitlekken. Rijg achtereenvolgens op elke prikker: een kipblokje – stukje paprika – kipblokje – partje ui – kipblokje – stukje paprika – kipblokje. 
  5. Steek de barbecue aan. Gril de Indiase kipspiesjes op de barbecue in 10 min gaar. Regelmatig keren. Serveer met de chutney en naans. 

Notes

Variatietip: snij vers gebakken naanbroodjes in, vul deze met wat ijsbergsla, de gegrilde kipspiezen (zonder stokje) en lepel hier wat (mango) chutney overheen voor een Indiase streetfood party!

Keywords: barbecue, bbq, kip, sate, indiaas eten