• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Seekh Kebab van Kip

Seekh Kebab van Kip

1 mei 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers uit de Indiase keuken. Je draait ze in een handomdraai in elkaar en grilt ze daarna op de barbecue. Een heerlijk pittige gangmaker voor zomerse avonden!

Zelf Indiase Seekh Kebab maken van kip

Nu zijn er natuurlijk meerdere landen of keukens waar je dit soort gegrilde vlees spiesjes kunt tegenkomen. In India wordt er veelal lamsvlees of kip gebruikt. Hier wordt een smeuïg gehaktmengsel van gemaakt die heerlijk op smaak gebracht is met bijvoorbeeld groene peper, Garam Masala kruidenmix, knoflook en koriander. Je kunt het vlees net zo pittig maken als je zelf wilt! Ik deel hieronder in ieder geval het recept om zelf Indiase Seekh Kebab te maken van kip en die wil jij ook proberen!

recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl
recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl
recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl
recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl

Nog meer Indiase barbecue recepten om van te smullen

Dit gerecht serveer ik het liefst met naan die je ook eventjes op de gril legt om te verwarmen. Mocht je een pizzasteen hebben kun je zelfs helemaal zelf naan bakken op de barbecue. Lekker met flinterdunne ringetjes rode ui (of maak gepekelde uien!)en een wat raita yoghurt saus. Smaakt deze Seekh Kebab van Kip je naar meer? Ik heb uiteraard nog meer heerlijke indiase barbecue recepten en meer om van te smullen op de website staan. Probeer bijvoorbeeld ook eens:

  • Tandoori Lamspiezen van de BBQ
  • Indiase Tikka Masala Kipspiesjes van de barbecue
  • Mango Chutney (bijgerecht)
  • Groene chutney (bijgerecht)

Print

Seekh Kebab van Kip

recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze welbekende Indiase gehaktstaven bevatten een beetje pit! Het gehakt maak je simpelweg in de keukenmachine (foodprocessor) en bevat tal van Indiase smaakmakers zoals peper,  koriander en garam masala. Je bakt de kip kebabs eenvoudig gaar op de barbecue of in een Tandoor oven. Serveer met bijvoorbeeld naan en raita yoghurt dip.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + 2 uur koelen
  • Cook Time: 15 – 20 minuten grillen
  • Total Time: 2 uur en 30 minuten
  • Yield: 6 – 8 stuks 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram kippengehakt
  • 1 citroen
  • ½  – 1 groene Spaanse peper, in stukken
  • ½  ui, zeer fijn gesneden
  • 2 el. gehakte verse koriander
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 1 ei
  • 5 –6 eetlepels paneermeel
  • 1 tl. gemalen chilipoeder
  • 1 tl. gemalen korianderpoeder
  • 1 tl. garam masala kruidemix
  • 1 tl. zout
  • ½ tl. gemalen kardemom poeder
  • ¼ tl. gemalen kurkuma
  • 2 tl. olie, voor bestrijken

Extra:

  • Foodprocessor (Keukenmachine)
  • 6 – 8 houten prikkers
  • barbecue
  • kernthermometer (optioneel)

Instructions

  1. Als eerste ga je de houten prikkers voorweken in koud water. Dit voorkomt straks aanbranden op de grill.
  2. Stop het kippengehakt in de kom van de Foodprocessor. Snijd de citroen doormidden. Pers 1 helft boven de kom uit en leg de andere helft apart voor later. Voeg hier de groene peper, ui, koriander, citroensap, knoflook, ei en paneermeel aan toe.
  3. Meng in een kommetje de kruiden door elkaar: chilipoeder, korianderpoeder, garam masala, zout, kardemom en kurkuma. Strooi dit over de kip.
  4. Draai de deksel vast en ‘pulseer’ het gehakt met alles door elkaar tot je een evenwichtige kippengehakt hebt.
  5. Verdeel het gehakt in 6 – 8 porties. Leg het uiteinde van een geweekte houten prikker er in en vorm met licht vochtige handen 6 – 8 gehaktstaven rondom het uiteinde van de prikker. Plaats de Seekh Kebab van kip op een ruim bord en laat 2 uur uur koelen en opstijven in de koelkast. Tot zo ver kun je de kip spiesen dus ook voorbereiden voor een feestje.
  6. Verwarm de grill of barbecue op DIRECTE hitte.
  7. Haal de Seekh Kebab van kip uit de koelkast en bestrijk de gehaktstaven voor met olie. Plaats op de grill en draai ze om zodra je mooie grillstepen krijgt. Dunne kebabs (8 stuks) hebben 6 – 9 minuten benodigd. Dikkere kebabs (6 stuks) hebben 7 – 8 minuten benodigd. Meten = weten, met een kerntemperatuur van 70 graden Celcius is de Seekh Kebab klaar!
  8. Tot slot snijd je de overgebleven helft van de citroen in partjes en deze geeft je bij de kipgehaktstaven erbij. Heerlijk om deze op het laatste moment er nog overheen uit te knijpen.

Eet smakelijk!

Notes

BBQ TIP VAN BETTY: Bij het grillen van worst kan er vaak nogal veel veel vet uit druppelen op de hete kolen. Dit kan voor grote rook en zelfs vlammen zorgen. Heb je een kamado (diepe eivormige barbecue),  plaats dan bijvoorbeeld een ruime (oven)schaal met laagje water in de barbecue. Deze vangt dan het vet voor je op. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ‘INDIRECTE’ hitte gedeelte in te richten op je barbecue, dan hebben de worstjes alleen iets langer nodig om te garen (zoals in mijn foto’s).

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze pittige Indiase Seekh Kebab van Kip!

recept seekh kebab van kip © bettyskitchen.nl

Category: Gevogelte Recepten Tags: BBQ Recepten, chilipepers, citroen, eieren, garam masala, gehakt, hoofdgerechten, Indiase keuken, kardemom, kebab, Kip, knoflook, koriander, kurkuma, paneermeel, pittig, uien, vlees, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hemelse Tongetjes (Hurmašice)
Volgend bericht: Mango Matcha Iced Latte »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee