• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde tomaten uit de oven

Geroosterde tomaten uit de oven

24 juli 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Echte tomatenfans weten het al lang: maar geroosterde tomaten uit de oven zijn zelfs nog lekkerder!! Dit is een gerecht dat je met minimale moeite in een fantastisch gerechtje kunt toveren. Heerlijk voor op brood of bij barbecue vlees!

Zelf geroosterde tomaten maken

Een tomaatje doorsnijden kan zelfs ieder kind. En ze vervolgens in de oven schuiven en de oven het werk voor je laten doen is ook kinderspel. Maar er komen zoveel meer lekkere smaken vrij uit geroosterde tomaten uit de oven! Door ze vervolgens te marineren in olie en kruiden maak je een heerlijke topping voor op brood. Maar ze zijn ook heerlijk door (koude!) pasta salade. En wat dacht je als bijgerecht voor je barbecue vlees? Je eet namelijk deze geroosterde tomaten gewoon koud.

geroosterde tomaten uit de oven maken

Nog meer bijgerechten uit de oven

Vind je het leuk om met minimale inspanning, lekkere groenten in de oven te bereiden? Dan heb ik uiteraard nog meer bijgerechten uit de oven voor je. Naast deze geroosterde tomaten uit de oven maar je bijvoorbeeld ook deze geroosterde bietjes met feta, gegrilde courgette, of pittige gegrilde venkel. Maar deze spruitjes met rozemarijn zijn ook een aanrader! En wil je eens een keertje ‘aardappel’ anders maken, ga dan voor deze zoete aardappel gratin uit de oven!


Print

Recept: Geroosterde tomaten uit de oven

geroosterde tomaten uit de oven maken
Print Recipe

Echte tomatenfans weten het al lang: maar geroosterde tomaten uit de oven zijn zelfs nog lekkerder!! Dit is een gerecht dat je met minimale moeite in een fantastisch gerechtje kunt toveren. Heerlijk voor op brood of bij barbecue vlees!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 hours 30 minutes
  • Total Time: 4 hours 35 minutes
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram cherry tomaten,
  • zout & peper,
  • paar takjes verse tijm,
  • 2 verse salie blaadjes,
  • een goeie extra virgin olijfolie.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat, bekleed met bakpapier,
  • weckpot.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden (100 hete lucht).
  2. Was de cherry tomaten en verwijder het groen. Halveer de tomaten en plaats, met de bolle kant omlaag, op de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en schuif in de oven. Na 90 minuten heb je heerlijke zachte geroosterde tomaten uit de oven.
  3. Laat de tomaten afkoelen, op de bakplaat, maar buiten de oven. Schep vervolgens over in een steriele weckpot. Voeg de takjes tijm en salieblaadjes toe en overgiet de geroosterde tomaten met de extra virgin olijfolie. Roer zachtjes door om overal te verdelen. Doe de pot dicht en laat minstens 3 uren (liefst de hele nacht) marineren op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

  1. Bewaar de geroosterde tomaten die je over hebt ook in de pot in de koelkast, dan kun je ze enkele weken op voorraad laten staan en serveren bij je favoriete (lunch) gerechten.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

geroosterde tomaten uit de oven maken

Category: Bijgerechten Tags: bruschetta, cherrytomaten, Glutenvrij, oven, tijm, tomaten, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « MaHo Kwartier Rotterdam (Vlog)
Volgend bericht: L’Osteria in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee