• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hummus Bowl met falafel en courgette

Hummus Bowl met falafel en courgette

2 mei 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te dippen, maar ook de basis voor deze kleurrijke hummus bowl met falafel en courgette. Een heerlijk borrelmomentje voor jezelf, of om te delen, boordevol groente. Hij is lekker vezelrijk en zelfs helemaal vegan!

Lekker vegan dippen met hummus

Betty en hummus gaan hand in hand, net als Nutella en een lepel. Ik ben dol op hummus en omdat wij anno 2018 een stuk meer vegetarisch, en vaak zelfs vegan, eten dan voorheen, kan ik niet om hummus heen. Niet alleen voor de lunch op een lijnzaad cracker, maar tijdens de borrel lekker vegan dippen met hummus is favoriet in Huize Betty. Maar omdat groenten ook heerlijk zijn om te dippen in hummus bedacht ik deze vegan hummus bowl met falafel en courgette!

recept hummus Bowl met falafel en courgette betty's kitchen vegan recepten

Hummus Bowl met falafel

Om dit recept te maken lepel je een flinke dot hummus op een groot bord en leg hier genoeg lekkers omheen om fijn mee te dippen. Deze hummus bowl met falafel en courgette was dan ook een groot succes bij ons thuis. Dylan en ik delen nu dikwijls samen zo’n (vegan) hummus bowl als zomerse avondmaaltijd. Ik heb tevens nog een lekkere variantie online gezet en dat is deze hummus bowl met zoete aardappel! Wist je overigens dat je de falafel ook zelf kunt maken? Deze balletjes zijn een prima vervanger voor een stukje vlees en ook heerlijk als borrelhapje!


Print

Hummus Bowl met Falafel en Courgette

recept hummus Bowl met falafel en courgette betty's kitchen vegan recepten
Print Recipe

Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te dippen, maar ook de basis voor deze kleurrijke hummus bowl met falafel en courgette. Een heerlijk borrelmomentje voor jezelf, of om te delen, boordevol groente. Hij is lekker vezelrijk en zelfs helemaal vegan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kleine courgette,
  • 100 gram champignons, 
  • 200 gram falafel balletjes *
  • 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
  • 2 eetlepels maiskorrels,
  • (paarse) kiemgroente,
  • optioneel: zwarte/witte sesamzaadjes,
  • olijfolie,
  • gedroodgde Italiaanse kruiden,
  • peper & zout.

Extra:

  • grillpan.
  • koekenpan.

Instructions

  1. Was de courgette en snijd in plakken van 0,5 cm breed. Boen de champignons schoon en snijd doormidden. Stop in een kom, voeg 2-3 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Hussel goed door.recept hummus Bowl met falafel en courgette betty's kitchen vegan recepten
  2. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill hierop de plakken courgette en gehalveerde champignons gedurende een paar minuten. Zet daarna het vuur uit.
  3. Bak ondertussen ook de falafel balletjes, volgens de gebruiksaanwijzing, in de koekenpan.
  4. Schep de hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met falafel en de gegrilde champignons en courgette er om heen. Maak af met de mais, de kiemgroente en eventueel wat sesamzaadjes. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

*Ik gebruikte een kant-en-klare falafel met spinazie en mais uit de winkel. Maar je kunt uiteraard ook zelf vooraf falafel maken en bakken en die in de hummus bowl serveren.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hummus Bowl met falafel en courgette betty's kitchen vegan recepten

Category: Glutenvrije Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: budda bowl, champignons, courgette, dips, falafel, Glutenvrij, hummus bowl, kiemen, mais, Mediterrane keuken, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #16
Volgend bericht: 6 redenen om regelmatig spinazie te eten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in