Print

Hummus Bowl met Falafel en Courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te dippen, maar ook de basis voor deze kleurrijke hummus bowl met falafel en courgette. Een heerlijk borrelmomentje voor jezelf, of om te delen, boordevol groente. Hij is lekker vezelrijk en zelfs helemaal vegan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kleine courgette,
  • 100 gram champignons, 
  • 200 gram falafel balletjes *
  • 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
  • 2 eetlepels maiskorrels,
  • (paarse) kiemgroente,
  • optioneel: zwarte/witte sesamzaadjes,
  • olijfolie,
  • gedroodgde Italiaanse kruiden,
  • peper & zout.

Extra:

  • grillpan.
  • koekenpan.

Instructions

  1. Was de courgette en snijd in plakken van 0,5 cm breed. Boen de champignons schoon en snijd doormidden. Stop in een kom, voeg 2-3 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Hussel goed door.recept hummus Bowl met falafel en courgette betty's kitchen vegan recepten
  2. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill hierop de plakken courgette en gehalveerde champignons gedurende een paar minuten. Zet daarna het vuur uit.
  3. Bak ondertussen ook de falafel balletjes, volgens de gebruiksaanwijzing, in de koekenpan.
  4. Schep de hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met falafel en de gegrilde champignons en courgette er om heen. Maak af met de mais, de kiemgroente en eventueel wat sesamzaadjes. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

*Ik gebruikte een kant-en-klare falafel met spinazie en mais uit de winkel. Maar je kunt uiteraard ook zelf vooraf falafel maken en bakken en die in de hummus bowl serveren.